blank

U subotu akcija dobrovoljnog davanja krvi

blank

Crveni krst Subotica u subotu, 12. decembra, organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi pod nazivom „Humani Božić”, koja će biti održana u atrijumu hotela “Galerija” od 10 do 12 časova. Akcija će biti sprovedena u saradnji sa Službom za transfuziju krvi Opšte bolnice Subotica.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi „Humani Božić” organizuje se još od 2003. godine, i to svake godine uoči praznika. Decu roditelja koji dođu da daju krv, tradicionalno očekuje Deda Mraz. Slogan akcije je „Budite nečiji Deda Mraz, podarite radost i spasite život”.

Ministarstvo zdravlja je preko Republičke stručne komisije za transfuzijsku medicinu izdalo saopštenje da akcije dobrovoljnog davanja krvi nisu okupljanje građana, već neophodan preduslov za funkcionisanje sistema zdravstvene zaštite, te da se one moraju održavati uz obavezno poštovanje svih epidemioloških mera.

“Transfuzijsko lečenje mora biti kontinuirano, a treba uzeti u obzir da je smanjen broj zdrave populacije koja može dati krv”, saopšteno je na zvaničnoj “Fejsbuk” stranici Crvenog krsta Subotice.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.