blank

Dvanaestoro subotičkih srednjoškolaca nastavlja takmičenje u kvizu „Mreža čitanja”

blank

Na ovogodišnjem školskom kvizu znanja i kreativnosti „Mreža čitanja” učestvovalo je petnaestoro subotičkih srednjoškolaca, od kojih se čak dvanaestoro plasiralo na sledeći nivo takmičenja.

Gimnazijalci Marija Milodanović, Iva Ivković Ivandekić, Lucia Mamužić, Luka Mrkaljević, Sara Vuković, Josipa Kujundžić, Zdenko Ivanković, Dražen Vidaković i Josipa Dulić, te učenici Medicinske škole Jana Mihajlović, Božana Vujačić i Josipa Horvacki prelaze na drugi nivo takmičenja.

blank

Prema podacima organizatora, Hrvatske mreže školskih bibliotekara, onlajn kvizu znanja koji je održan 4. decembra 2020. godine, pristupilo je 416 srednjoškolaca iz Hrvatske i Subotice. Svi koji su postigli 55 odsto i više tačnih odgovora stekli su pravo učešća na narednom regionalnom nivou, koje bi trebalo da se održi u martu iduće godine. Do tada uz prvu knjigu sa spiska – delo Nine Džordž „Mala knjižara u Parizu” treba da pročitaju i drugi naslov – „Kako pronaći ljubav u knjižari”, autorke Veronike Henri.

U kategoriji multimedijalnog rada, učestvovalo je čak dvadeset i troje učenika, među kojima je i Dario Vojnić Hajduk iz subotičke Politehničke škole. Njihovi rezultati biće poznati za nedelju dana.

Tema ovogodišnjeg kviza je „Knjiga, knjižara, knjižnica”, a sprovođenje kviza u Subotici ostvaruje Gradska biblioteka u saradnji s Novinskom izdavačkom ustanovom „Hrvatska riječ”.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

PFL: Odigrano 25. kolo

Proteklog vikenda na terenima Područne fudbalske lige Subotice odigrani su mečevi 25. kola. Tavankut je u slavio na svom terenu protiv Vinogradara, dok je Udarnik

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.