blank

Dveri o nepoštovanju mera

blank

Gradski odbor Dveri saopštio je da je proslava Dana grada Subotice obeležena svečanom sednicom, te da je gradonačelnik Stevan Bakić, obraćajući se odbornicima tom prilikom, kako su rekli, ponovo isticao značaj lika i dela predsednika Aleksandra Vučića i ministra finansija Siniše Malog.

„Ni govor predsednika Skupštine grada nije ništa manje bio nedosledan jer je već i ranije Balint Pastor promovisao tri cilja politike SVM na lokalu. Sad je samo ta tri cilja SVM-a predstavio kao ciljeve grada za šta nije bar do sada postojala neka odluka Skupštine grad Subotice”, naveli su.

Iz Dveri su istakli da tom prilikom nije ispoštovana Uredba Vlade Republike Srbije o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovid 19, donesena 9. jula ove godine.

„Možda ih treba podsetiti da član 6. Uredbe glasi: Za vreme boravka na javnim mestima u zatvorenom prostoru, građani su dužni da, zbog sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19, obavezno nose zaštitne maske i održavaju međusobno rastojanje od najmanje dva metra između dva lica koja ne borave u istom domaćinstvu. Na javnim mestima na otvorenom prostoru, ukoliko nije moguće održati rastojanje između dva lica od najmanje dva metra (ispred prodavnica, apoteka, na autobuskim i drugim stajalištima i sl.), nošenje zaštitnih maski je obavezno”, poručile su subotičke Dveri.

blank

Oni smatraju da gradski čelnici nakon takvog ponašanja nemaju moralno pravo da građanima Subotice sugerišu da poštuju mere Vlade Republike Srbije, a da sami te iste mere ne poštuju.

„Da li se bar malo stide roditelja čija deca moraju da nose maske u školi. Nemaju oni ni stida ni odgovornosti jer da imaju pridržavali bi se mera i ne bi organizovali koncerte sa hiljadama posetilaca.

Ako rukovodstvo grada Subotice i svi odbornici Skupštine grada Subotice ne poštuju mere koje su predviđene u Uredbi Vlade RS, verovatno ne verujući u njih, smatrajući ih bespotrebnim, tada bi bilo i logično i moralno prema svojim građanima da grad Subotica traži od Vlade Republike Srbije da ih oslobodi od primene Uredbe na teritoriji grada Subotice”, naveli su iz Dveri, ističući da bi tada građani bili oslobođeni nošenja maski, a lokalna vlast bi pokazala da nije iznad zakona i da su svi građani jednaki pred zakonom, bar, kako su rekli, što se tiče sprovođenja Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovid 19.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

PFL: Odigrano 25. kolo

Proteklog vikenda na terenima Područne fudbalske lige Subotice odigrani su mečevi 25. kola. Tavankut je u slavio na svom terenu protiv Vinogradara, dok je Udarnik

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.