blank

Engi osvojio srebro na Nordijsko-baltičkoj olimpijadi

blank

Matematička gimnazija iz Beograda saopštila je da su šestorica učenika ove škole postigla zapažene rezultate na Nordijsko-baltičkoj olimpijadi, među kojima je i Subotičanin Igor Engi, koji je osvojio srebrnu medalju. Dušan Beguš i Petar Samardžić osvojili su zlatne, Nikola Lakić bronzanu medalju, dok je Strahinja Gvozdić dobio priznanje za učešće.

Nordijsko-baltička olimpijada održana je od 7. do 13. maja, a organizovalo ju je estonsko Društvo fizičara.

„Na olimpijadama na daljinu je vrlo značajan dobar prevod zadataka kao i organizacija samog radnog prostora. Za prevod se pobrinuo Dejan Đokić, dok su u procesu organizacije takmičenja učestvovali Ivan Stanić i Aleksandra Dimić, nastavnici i saradnici u Matematičke gimnazije”, navedeno je u saopštenju Matematičke gimnazije.

Ukupno je učestvovalo stotinu deset takmičara iz jedanaest zemalja – Švedske, Finske, Estonije, Litvanije, Rusije, Poljske, Rumunije, Vijetnama, Saudijske Arabije, Azerbejdžana i Srbije, koju je predstavljala ekipa Matematičke gimnazije.

Foto: Matematička gimnazija

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 24 stepeni Celzijusa. Nepovolјne biometeorološke prilike, pogotovo za srčane

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.