blank

Podeljenji paketi higijene Mreži organizacija za pružanje pomoći osobama sa invaliditetom

blank

Gradonačelnik Stevan Bakić danas se u Gradskoj kući sastao sa predstavnicima Mreže organizacija za pružanje pomoći osobama sa invaliditetom grada Subotice (MOPOSI) i uručio im pakete higijene.

MOPOSI je kao neformalnu mrežu osnovalo 2017. godine jedanaest gradskih udruženja čije članstvo čine osobe sa invaliditetom, a danas Mreža okuplja sledećih deset organizacija: Centar za pravi život, Udruženje amputiranih i rođenih sa malformacijama Severnobačkog okruga, Mladi i selo, Udruženje multiplaskleroze „Severna Bačka“, Udruženje slepih i slabovidih Subotica, Društvo za cerebralnu i dečiju paralizu Severnobačkog okruga, Udruženje distrofičara Severnobačkog okruga, Udruženje za podršku osobama sa psihofizičkim smetnjama „ZaJedno“, Međuopštinska organizacija gluvih i nagluvih Subotica i Gradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom Subotica.

blank

Predstavnici Mreže su se zahvalili gradonačelniku Bakiću na podršci i rešenosti da u što kraćem roku bude realizovana njihova inicijativa da lokalna samouprava ovim organizacijama obezbedi četiri stotine paketa higijene.

Tokom sastanka je istaknuto da Grad Subotica i dalje nastoji da podrži realizaciju mera čiji je cilj smanjenje siromaštva i ranjivosti pojedinaca koji zbog bolesti, invalidnosti ili starosti nisu sposobni da sebi obezbede osnovne uslove za život, kao i smanjenje stigmatizacije i diskriminacije i što celovitije uključivanje osoba sa invaliditetom u zajednicu.

blank

Kako je navedeno, lokalna samouprava je prošle godine kroz više javnih konkursa udruženjima koje Mreža okuplja iz gradskog budžeta ukupno opredelila 4,35 miliona dinara.

Na sastanku je konstatovano da je Mreža otvorena za saradnju sa svim organizacijama civilnog društva, privrednim sektorom, lokalnom samoupravom, ali i svim ljudima koji na bilo koji način mogu da doprinesu poboljšanju statusa osoba sa invaliditetom u Subotici.

blank

Kako je zaključeno, u narednih nekoliko dana trebalo bi da budu podeljeni svi paketi članovima ovih udruženja.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Danas je Praznik rada

Međunarodni Dan radnika ili Praznik rada ima duboke korene u 130 godina tradicije radničkog pokreta i napora za poboljšanje uslova rada širom sveta. U znak

Detaljnije »
blank

Jak vetar

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 12 do 24 stepeni Celzijusa. Relativno nepovolјne biometeorološke prilike za većinu

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.