blank

Etnofest u znaku koncerata

blank

Pozorište „Deže Kostolanji” domaćin je Etnofesta, koji se ove godine održava kao serijal pojedinačnih koncerata. Kako su naveli organizatori, na prvom mestu im je, kao i do sada, bila programska izvrsnost.

„Publika našeg festivala je tokom prethodnih 17 godina navikla da čuje drugačiji, nekonvencionalan zvuk, da uživa u muzičkim izvođenjima aktuelnih i svetski poznatih world music izvođača. Tako je to i ovaj put”, poručili su organizatori.

U subotu je održan prvi koncert, kada su nastupili „Eks auro”, Maria Keck i Tomaz Pacnik iz Mađarske odnosno Slovenije, dok su sinoć nastupili umetnici iz Rusije i Tuve „Huun-huur-tu”.

Za ponedeljak 22. novembar zakazan je koncert akustičnog avant-folk eksperimentalnog benda „Širom” iz Slovenije, u 19 časova i 30 minuta, dok će nedelju dana kasnije, 29. novembra, koncert održati italijanski sastav „Džakaranda”, koji će početi u 23 časa.

blank

 

Kako su naveli, uvodni koncerti održani su tokom oktobra u subotičkom Samo pivu, a nastupili su peštanski „Zajnal” i beogradski „Lenhart Tapes” u pratnji Tijane Stanković i Svetlane Spajić.

Pokrovitelji festivala su Grad Subotica, Program „Kreativna Evropa” posredstvom projekta „Tremolo” i Muzička kuća „Fono” iz Budimpešte.

Rezervacija i kupovina karata moguća je na blagajni pozorišta „Deže Kostolanji”, dok se više informacija može dobiti telefonom na broj 024/531-991 ili imejlom na: [email protected] i [email protected], kao i na „Fejsbuk” stranici festivala.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Večeras bitka za finale

Košarkaše Spartak Office Shoes-a večeras od 19 časova u Hali sportova očekuje revanš meč polufinala plej-ofa protiv ekipe MZT Skopje Aerodrom. Subotičani su slavili u

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.