blank

Fudbaler TSC-a Martin Mirčevski: Napad na drugo mesto, što da ne?

Doprinos veoma uspešnom prvom delu sezone ekipe TSC-a u Superligi Srbije, imao je severnomakedonski krilni fudbaler Martin Mirčevski.

blank
Iako nije bio standardan u prvih 11, trener Žarko Lazetić koristio ga je u ulozi “džokera”, što se ispostavilo kao prava kombinacija. Mirčevski je tresao mreže Partizanu i Voždovcu, a kada bi dobio nešto veću minutažu, to bi se završavalo i s po nekoliko pogodataka, o čemu svedoče utakmice protiv Železničara i Kolubare. Profesionalac je postao sa 16 godina, a u Srbiju i TSC stigao je početkom prošle godine, kada je prvi put napustio domovinu.

– Kako da ne budem zadovoljan? – zapitao se, uz osmeh, Mirčevski. — Iza nas je istorijska, najbolja polusezona, samo treba da ostanemo na zemlji i nastavimo do kraja da tako igramo i izborimo plasman u Evropu. Najveća snaga bio nam je timski duh i to što smo dobro i vredno trenerali. Ne vidim da neke stvari treba posebno da popravimo. Do sada je sve bilo baš onako kako treba, potrebno je da zadržimo takvu formu i da, što da ne, možda napadnemo i drugo mesto u domaćem šampionatu.

Mirčevski je imao nezgodu da se povredi na početku priprema u Turskoj. Srećom, ne ozbiljnije.

– Ne mogu da dam detaljniju ocenu priprema, pošto sam se povredio već posle prvog treninga. Ono što vidim je to da momci dobro rade i to će sve da bude kako treba kada počne prvenstvo. Bićemo spremni. Povreda nije teška, a očekujem da se oporavim za tri-četiri dana.

Posle dominacije u severnomakedonskoj ligi, logičan sled događaja za Martina bio je korak unapred, što je krajem januara prošle godine značilo njegov prelazak u TSC.

– U Severnoj Makedoniji sam dao 16 golova na 18 utakmica. Kada sam bio na pripremama u Turskoj, primetili su me iz TSC-a, svidelo im se kakav sam profil igrača i odlučili su da me angažuju. Klub je najorganizovaniji u Srbiji i zadovoljan sam što se svega tiče. U Makedoniji fudbal jeste fizički slabiji, ali ni tamo nije lako, premda se u Srbiji igra daleko kvalitetnije.

Kada je dolazio u Bačku Topolu, 26-godišnji fudbaler nije mogao da pretpostavi šta ga čeka.

– Srpski fudbal u Severnoj Makedoniji se ne prati, možda Zvezda kad igra u Ligi šampiona i to je to. Znao sam da je liga jača, da uslovi nisu sjajni što se tiče terena, ali je to ipak korak ispred severnomakedonskog fudbala. To malo što mi je falilo da unapredim neke stvari, zbog toga sam najviše i došao. Da napredujem, pa da idem dalje. Moje okruženje nije čulo za TSC, ali su bile poznate priče o stadionu i organizaciji. Kada se uzme to u obzir, zna se o kakvom se klubu radi. Neuporedivo je s ostalim ekipama i terenima u Srbiji.

Dnevnik

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Večeras bitka za finale

Košarkaše Spartak Office Shoes-a večeras od 19 časova u Hali sportova očekuje revanš meč polufinala plej-ofa protiv ekipe MZT Skopje Aerodrom. Subotičani su slavili u

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.