blank

Gradonačelnik primio vakcinu i pozvao sugrađane da učine isto

blank
Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić je tokom prepodneva vakcinisan na punktu u Novoj opštini. On je primio vakcinu kineskog proizvođača „Sinofarm”, i kako je naveo, sve je proteklo lagano i oseća se veoma dobro. Ovom prilikom je pozvao sve sugrađane da prime vakcinu, kako bi se što pre stvorio kolektivni imunitet.

– Mojim današnjim činom želim da pošaljem poruku da je masovna imunizacija od ključnog značaja ne samo za zaštitu života, zdravlja ili rasterećenja zdravstvenog sistema, već je izuzetno važna i za razvoj ekonomije i vraćanju u normalan život – poručio je Bakić.

On se zahvalio predsedniku i republičkoj vladi što Srbija ima četiri vrste vakcine na raspolaganju, te je naveo da bez vakcinacije pandemija ne može biti zaustavljena, s obzirom na to da je svaki naredni talas sve smrtonosniji.

– Ovim putem pozivam sve građane da se u što većem broju prijave za vakcinaciju. Iako sam zadovoljan odzivom sugrađana, više od 28.000 je do sada vakcinisano, pozivam i ostale da se prijave za vakcinaciju i da što pre steknemo kolektivni imunitet. Ovo je za mene najviši patriotski čin koji može svako od nas da uradi – naveo je.

Gradonačelnik se zahvalio zdravstvenim radnicima Doma zdravlja na profesionalizmu, posvećenosti i izuzetnom radu u sprovođenju vakcinacije.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Kiša

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 15 do 25 stepeni Celzijusa. Očekivana biometeorološka situacija će izazvati uobičajene

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.