blank

Humanitarni bazar za Milu Mikulić

blank

Mila Mikulić iz Subotice boluje od spinalne mišićne atrofije, a zbog komplikacija na plućima provela je više nedelja u Dečjoj bolnici u Novom Sadu sa svojim ocem Nenadom. Rešenje za njen problem jeste aparat za iskašljavanje, čija je cena 516.000 dinara. Mila će uskoro napuniti četiri godine, ima sestru bliznakinju i dva starija brata, o kojima brine samohrani otac Nenad.

„Moje bliznakinje su rođene zdrave, čak je Mila dobila veću ocenu po rođenju od sestre. Odlično je napredovala, ali kada su napunila pola godine primetili smo da je prestala da korača u hodalici i da joj svi mišići slabe. Od uspostavljanja dijagnoze prima injekciju za usporavanje bolesti Spinrazu, ali kada se prehladi ne može da se nakašlje, nema snage. Nakuplja joj se brzo šlajm u plućima i zato ima česte upale. Kada nema prehlade i upale, problem je jedino što ne hoda zbog čega radimo fizikalne terapije. Nema ni kilažu za svoj uzrast, mada dobro jede, čak više od sestre i vršnjaka”, rekao je za „Blic” Nenad Mikulić.

Uz pomoć velikodušnih i humanih Subotičana okupljenih oko grupe „Fejsbuk pijaca” i „Naše malo nekome je sve Subotica” novac za aparat za iskašljavanje je prikupljen tokom proteklog vikenda. Subotičani su na humanitarne licitacije postavljali različite predmete, nameštaj, nakit, usluge i sve drugo kako bi sakupili sredstva za Milu.

U organizaciji administratorki ovih grupa Zlate Zahore Sabo i Sabine Klener Bagi, odnosno Tijane Mijović, Dane Radomirović i Josipe Rončević, na platou ispred Gradske kuće u subotu i nedelju će od 17 časova biti održan Humanitarni bazar za Milu.

Prema rečima Tijane Mijović, prijave za bazar su otvorene, te očekuju građane da se odazovu u što većem broju. Kako je navela, aparat za devojčicu je poručen i treba da stigne, ali je pred porodicom Mikulić još mnogo izazova.

„Maloj Mili je potreban novac za dalji tok lečenja, pretrage, pomagala, putovanje u Italiju gde će lekari odlučiti o daljem lečenju”, navela je Tijana Mijović.

Kako saznajemo, podneta je dokumentacija i u Fondaciju „Budi human”, a do tada ljudi velikog srca novac mogu da doniraju uplatom na žiro-račun Nenada Mikulića: 170-10527456000-45.

Foto: Fejsbuk

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Kiša

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 12 do 28 stepeni Celzijusa. Pogoršanje biometeorološke situacije izazvaće pojačanje tegoba

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.