blank

JKP „Vodovod i kanalizacija”: Zaštitna sredstva ne bacati u toalet i slivnike

blank

Javno komulano preduzeće „Vodovod i kanalizacija” Subotica zamolilo je građane da iskorišćena zaštitna sredstva ne bacaju u toalete i slivnike.

Rukavice, maske, jednokratne vlažne maramice i slična sredstva potrebno je odlagati u plastične vreće i kante za smeće i njima rukovati kao sa komunalnim otpadom, budući da nisu biološki razgradivi.

Kako je navedeno u saopštenju, gradsko postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda nije u mogućnosti da se izbori sa komunalnim otpadom proizvedenim od ovog materijala. Neadekvatno bacanje zaštitnih sredstava u ve-ce šolje i slivnike dovodi do učestalih začepljenja u gradskom sistemu odvođenja otpadnih voda i izaziva ozbiljne probleme u održavanju postrojenja za prečišćavnje otpadnih voda.

Vodovod i kanalizacija poziva građane da ne bacaju u toalet i slivnike ni korišćeno ulje, gustu mast, hemikalije, sredstva za dezinfekciju i druga sredstva koja mogu da stvore prepreke u sistemu odvođenja otpadnih voda.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Danas sunčano i toplo

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 27 stepena Celzijusa. Biometeorološke prilike mogu uticati relativno povolјno

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.