blank

Još jedan poraz fudbalera Spartaka

blank

U desetom kolu Superlige Srbije, odigranom u sredu na Gradskom stadionu u Subotici, „golubovi” nisu uspeli da savladaju ekipu Proletera iz Novog Sada, te je utakmica završena rezultatom 1:2 u korist gostiju.

Utakmica je počela mirno, a prva ozbiljna akcija nastupila je u petnaestom minutu igre, kada su gosti imali priliku da povedu. Akciju je započeo Dilan Ortiz, a golman Spartaka Mišo Dubljanić samo je na kratko uspeo da se odbrani, jer je odbijenu loptu prihvatio Stefan Tomović. Na sreću domaćina, Mihajlo Bogićević se našao na dobrom mestu, pa je ekipa Proletera propustila priliku za vođstvo.

Sledeću šansu imao je Bertalan Kun, no Mišo Dubljanić je bio na visini zadatka. Domaćini su bili u prilici da povedu, ali je Noboru Šimura bio neprecizan u svojoj nameri. Posle dvadeset pet minuta igre, ekipa Proletera došla je do prednosti od 0:1, kada Bertalan Kun donosi radost svojoj ekipi.

Koji minut kasnije, gosti udvostručuju prednost zahvaljujući Dilanu Ortizi, ali je gol poništen iz VAR sobe. Pred kraj prvog poluvremena, Nemanja Mihajlović je pokušao da izjednači rezultat, ali je golman Nikola Petrić uspeo da odbrani, tako da se na pauzu odlazi rezultatom 0:1.

Drugo poluvreme počelo je akcijom Evandra da Silve, ali je Mišo Dubljanić bio koncentrisan. U pedeset sedmom minutu igre na teren ulaze Mile Savković i Nemanja Nikolić, koji donose lepu akciju. Pokušali su da proigraju Lazara Tufegdžića, koji je propustio priliku da donese izjednačenje svojoj ekipi. Nakon mnogobrojnih pokušaja da nuliraju rezultat, tek u sedamdeset drugom minutu igre to polazi za rukom Luki Bijeloviću, nakon asistencije Mileta Savkovića.

Radost Subotičana je trajala svega deset minuta, a zatim je Veljko Mladenović uspeo da savlada Mišu Dubljanića. Gol je nakon konsultacija priznat iz VAR sobe, pa je utakmica završena konačnim rezultatom od 1:2 za ekipu Proletera iz Novog Sada.

U narednom kolu Superlige Srbije Spartak će gostovati u Beogradu, gde će odmeriti snage sa ekipom Partizana. Utakmica je zakazana za nedelju, sa početkom u 20 časova i 15 minuta.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.