blank

Kako je neko ko je dobio link filma mogao znati da producenti isti nisu učinili javno dostupnim?

blank

“Lično sam slušala razgovor u čekaonici kako je Bjela omogućio svima da pogledaju film, kako je on pravi patriota i treba da bude predsednik”, navela je Đorđija Aksentijević

Subotičanka Đorđija Aksentijević, koja je do sada učestvovala u političkom životu Subotice, pored ostalog kao odbornica u gradskoj skupštini,  objavila je na svom “Fejsbuk” nalogu, povodom nezakonito deljenog linka ka filmu “Toma”, da kao pravnica zna šta su autorska prava i potpuno razume one koji su u film investirali novac, znanje, talenat, vreme, ali da neko kome je poslat link ka filmu nije nužno morao da zna da je snimak filma postavljen nezakonito.

“Znam i da neznanje ne oslobađa, ali da je potrebna i namera ili bar pristajanje na posledice, a ovde je nesumnjivo reč o nehatu.
Kako je neko, ko je dobio link filma, mogao znati da producenti ili distributeri isti nisu postavili na internet i učinili ga javno dostupnim? Da li je za očekivati da građani prave razliku kada dobiju link, od svojih bližnjih, za neku stranu seriju ili film ili ih pronađu sami na nekom od dostupnih sajtova, u odnosu na film domaće produkcije?

Lično sam slušala razgovor u čekaonici kako je Bjela omogućio svima da pogledaju film, kako je on pravi patriota i treba da bude predsednik.

Dodaću i to, da živimo u državi gde nema svako naseljeno mesto bioskop, a da su građani zatrpani snimcima, citatima i brojkama o gledanosti predmetnog filma. Možda je uz svaku promotivnu poruku, uz svako gostovanje glumaca, reditelja i ostalih članova ekipe koji su radili na filmu, trebalo podsetiti građane na autorska prava i zaštitu istih, kada se država već ne bavi time”, poručila je Aksentijevićeva na svom “Fejsbuk” nalogu.

Foto: privatna arhiva

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.