blank

Konkurs za „Najbolje iz Vojvodine” posle šest godina

blank

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam raspisao je javni konkurs za dodelu oznake kvaliteta proizvoda i usluga „Najbolje iz Vojvodine”. Konkurs je nakon šest godina pauze raspisan 5. juna i trajaće mesec dana.

Kako je navedeno u saopštenju Pokrajinske vlade, do sada je ta oznaka dodeljivana prehrambenim, industrijskim i zanatskim proizvodima, a od sada će je dobijati i turističke usluge i destinacije.

Kako su naveli, sekretar Sekretarijata za privredu i turizam Nenad Ivanišević je istakao da je veoma važno da se zna odakle proizvod dolazi, kao i kakav je kvalitet usluge koja se pruža u sferi turizma i ugostiteljstva, te da je nosilac znaka ispunio veoma stroge standarde.

blank

„Posle šest godina vraćamo ovu oznaku, sa idejom da pričamo o onima koji su bolji, koji ispinjavaju striktne uslove, da ističemo proizvode koji potiču sa teritorije Vojvodine, one koji organizuju manifestacije koje su drugačije i o onima koji pružaju odlične turističke i ugostiteljske usluge. Svako ko ponese ovaj znak trebalo bi da bude ponosan na činjenicu da mu je dodeljen. Kontrola će biti stalna i na godišnjem nivou. Znak se dodeljuje na tri godine, sa mogućnošću produžetka roka za korišćenje, jer nećemo dozvoliti devalvaciju ove značajne oznake”, rekao je Ivanišević.

Na konkursu mogu da učestvuju pravna lica, preduzetnici, fizička lica ili drugi organizacioni oblici koji se bave proizvodnjom roba ili pružanjem usluga, odnosno organizatori programa i manifestacija, koji imaju sedište na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine.

„Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam će konkurs sprovoditi sa preduzećem za kontrolu kvaliteta i kvantiteta robe i usluga ‘Jugoinspekt – Novi Sad’ d.o.o, koje će vršiti prijem prijava i proveravati ispunjenost uslova, kao i sa Turističkom organizacijom Vojvodine, u domenu turizma, ugostiteljstva i manifestacionog turizma”, navedeno je u saopštenju Pokrajinske vlade.

Foto: Pokrajinska vlada

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.