blank

Košarkaši Spartaka u neizvesnoj završnici savladali Cedevitu

Iako suočeni sa zdravstvenim problemima tokom boravka u Širokom Brijegu, košarkaši Spartak Office Shoes-a su ipak uspeli da savladaju Cedevitu Junior rezultatom 83:80 (21:17, 14:27, 22:15, 26:21) i tako zabeleže 10. pobedu u tekućem prvenstvu Aba 2 lige.

blank
Foto: Spartak Office Shoes

Spartak Office Shoes: Cerovina, Cvetković, Stepanović, Kutlešić 3, Milisavljević 2, Gordić 22, Tejić 11, Lazić 22, Marelja, Sokolović 9, Mozli, Barna 14.

Cedevita Junior: Bogdanović 17, Rašić 4, Karačić 19, Jelić 11, Allen 2, Serdarušić 5, Bilić 8, Maričević 7, Luke, Batinić 7.

Poslednjih 5 minuta druge četvrtine Cedevita je napravila seriju od 0:15, igrajući kombinovanu odbranu, pa je tako uspela da povede sa 9 poena razlike.

U nastavku Spartak je bio u još većem zaostatku (37:53), ali tada Subotičani zahvaljujući odličnoj odbrani i raspoloženom kapitenu Barni i Gordiću koji je vezao 10 poena prave seriju od 18:0 i stižu nadomak pobede.

Međutim, ni Cedevita se nije predavala i na 15 sekundi do kraja je stigla na samo minus 1 (80:81). Ipak, sa penal linije siguran je bio Lazić, a u poslednjih 5 sekundi viđena je prava drama. Bek Cedevite Alen promašuje oba bacanja, Barna hvata loptu, pa je gubi da bi Jelić uz zvuk sirene promašio za tri poena što je značilo i pobedu Subotičana.

U redovima Spartaka igralo je samo osam igrača, a dabl dabl učinke su zabeležili Gordić i Lazić, dok su kod Zagrepčana najefikasniji bili Karačić sa 19 i Bogdanović sa 17 poena.

Nakon meča trener Spartak Office Shoes-a Vladimir Jovanović je istakao da je očekivao neizvesnu utakmicu, obzirom na talenat i mladost Cedevite:

“U prvom poluvremenu su nam igrali usku odbranu, zonu, bili smo mekani u odbrani. U nastavku smo ušli u veliki deficit, ali smo odigrali dobro, pogodili važne i srećne šuteve, ušli u egal završnicu. Prebrodili smo “dnevne” probleme koje i druge ekipe ovde imaju”, rekao je strateg Subotičana.

Ukoliko u subotu u poslednjem kolu Subotičani savladaju ekipu Pelistera pripašće im prva pozicija na tabeli i u četvrtfinalu plej-ofa igraće sa osmoplasiranom ekipom ABA 2 karavana.

Tabela:

blank
Foto: Srbijasport

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.