blank

“Krov nad glavom” ponovo zahteva otvaranje prihvatilišta za beskućnike

blank

Združena akcija „Krov nad glavom” saopštila je danas da je od njihovog javnog apela gradonačelniku Stevanu Bakiću, predsedniku gradske skupštine Balintu Pastoru i članu Gradskog veća zaduženog za socijalnu politiku Iliji Đukanoviću, kojim su tražili hitno otvaranje prihvatilišta za beskućnike, prošlo tri nedelje.

Iz ovog udruženja navode da su odgovor dobili jedino od Đukanovića koji je naveo da je uslov za otvaranje prihvatilišta prosečni pad spoljne temperature na 7 do 10 stepeni ispod nule na nedeljnom nivou. Združena akcija „Krov nad glavom” osudila je u današnjem saopštenju ovakav stav i pita šta je potrebno da se dogodi da bi prihvatilište bilo otvoreno.

Krov nad glavom smatra da je otvaranje prihvatilišta za beskućnike od vitalnog značaja za ljude bez krova nad glavom. Toplo mesto, hrana, voda i uslovi za održavanje osnovne higijene u zimskim mesecima mogu da spasu živote ugroženih sugrađana, samatraju u ovoj organizaciji.

Iz ovog udruženja još jednom su pozivali gradske čelnike da reaguju i nadaju se da će, uz dobru volju, biti pronađeno rešenje finansiranja prihvatilišta pre proleća.

“Uspešno je usmeren novac u brigu o ljudima, umesto u proslavu novogodišnjih praznika, pa se nadamo da će gradski čelnici dokazati svoje tvrdnje da predano rade i vode odgovornu socijalnu politiku, otvorajući prihvatilište za ugrožene sugrađane”, navedeno je u saopštenju Krova nad glavom.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 24 stepeni Celzijusa. Nepovolјne biometeorološke prilike, pogotovo za srčane

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.