blank

Kviz za podsticanje čitanja

blank

 

Gradska biblioteka Subotica saopštila je da i ove godine učestvuje u kvizu za podsticanje čitanja koji organizuju Biblioteke grada Zagreba, sa ciljem da mladim čitaocima približe knjige.

„Kviz se sprovodi se u okviru Meseca hrvatske knjige i Godine čitanja, koja je u Hrvatskoj proglašena na predlog Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske s ciljem dodatne promocije knjige i čitanja. U fokusu ovogodišnje manifestacije su hrvatski autori odnosno hrvatska knjiga, pa tema glasi Hrvatski autori u Godini čitanja, a moto Ajmo hrvati se s knjigom! Nacionalni kviz za podsticanje čitanja 2021. godine kao jedan od središnjih programa manifestacije nosi naziv Šest autora traži čitaoca“, poručili su iz subotičke Gradske biblioteke.

Kako je navedeno, kviz će predstaviti tri knjige različitih žanrova, te po tri hrvatska pisca i ilustratora. To su „Knjiga recepata za pilotiranje kroz djetinjstvo” Danijele Pavlek, sa ilustracijama Vande Čižmek, zatim „Moj tata Indijanac” Mladena Kopjara, sa ilustracijama Davora Pavelića, te knjiga „Učim letjeti, a nemam krila” Ivane Adlešić Pervan, za čiju je knjigu ilustracije uradila Branka Holingsvort Nara.

Kako je navedeno, uz pomenute knjige i ponuđene dodatne onlajn izvore, deca će obogatiti svoje znanje i dobro se zabaviti. Na onlajn upitnik pravo učešća imaju svi učenici od 5. do 8. razreda koji osnovnu školu pohađaju na hrvatskom jeziku. Rok za slanje upitnika je 22. oktobar.

„Svi tačno popunjeni upitnici učestvuju u izvlačenju krajem oktobra u Hrvatskom centru za dečju knjigu u Zagrebu. Ako epidemiološka situacija bude dozvoljavala, dva učenika iz Subotice, učesnika Nacionalnog kviza, koja tada budu izvučena, putovaće u Zagreb na završnu svečanost i izvlačenje glavnih nagrada koje je planirano za 15. 11. 2021. godine u Zagrebu. No, odlazak u Zagreb je iz pomenutih razloga još uvek neizvestan”, poručili su, ističući da će za ostale učesnike Gradska biblioteka Subotica pripremiti petnaest utešnih nagrada, dok će spisak nagrađenih biti objavljen početkom novembra.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 24 stepeni Celzijusa. Nepovolјne biometeorološke prilike, pogotovo za srčane

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.