blank

Marta Aroksalaši i Imelda Vereš drže čas lutkarstva u Gori

blank

Dom kulture „Gračanica“ saopštio je da u saradnji sa Dečjim pozorištem iz Subotice organizuju izvođenje predstave „Bilo dvaput u jednom kraljevstvu“ rediteljke Divne Stojanov u osnovnim školama u Gori.

“Predstava ‘Bilo dvaput u jednom kraljevstvu’ nas kroz radionicu uči kako da se igramo zajedno. Glumac i publika zajedno stvaraju predstavu. Na početku igraju razne igre kako bi pobedili dosadu, zatim dovode zimu u pozorište, a uz pomoć šala, kape i rukavica pričaju priču o matematičaru i pesniku koji rešavaju vekovnu svađu, ko je svetu potrebniji.

Kroz ovu interaktivu predstavu i radionicu deca uče kako da se igraju uz pomoć jednostavnih predmeta, šala, kape i rukavica, da stvaraju zanimljive likove, kako da pričaju uzvudljive priče i na kraju kako da naprave pozorišnu predstavu a sve u cilju da pobede dosadu i da nauče kako da se igraju zajedno.

Predstave će biti izvođene za učenike sledećih škola ,,Nebojša Jerković”, ,,22. decembar“, ,,5. oktobar“, ,,9 maj“, ,,Zenuni“ i ,,25 maj“.

Nakon sveke predstave glumice Dečjeg pozorišta iz Subotice Marta Aroksalaši i Imelda Vereš održaće čas lutkarstva na kojima će učenicima objasniti osnove luktarske pozorišne umetnosti od izrade različitih vrsta lutaka, animacije i pravilnog vođenja lutke na sceni do osmišljavanja scenarija za lutkarsku predstavu.

Osnovni cilj ovog projekta je približavanje lutkarske pozorišne umetnosti deci i mladima goranske zajednice kroz izvođenje lutkarske predstave, objašnjavanja osnovnih postupaka i principa rada na lutkarskoj predstavi.

Izvođenje lutkarske predstave i čas lutkarstva organizujemo u okviru projekta ‘Pinokio i radost u svakoj školi u Gori’ koji je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije”, navedeno je u saopštenju Doma kulture u Gračanici.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

PFL: Odigrano 25. kolo

Proteklog vikenda na terenima Područne fudbalske lige Subotice odigrani su mečevi 25. kola. Tavankut je u slavio na svom terenu protiv Vinogradara, dok je Udarnik

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.