blank

Milanka Kostić imenovana za članicu Gradskog veća zaduženu za kulturu i obrazovanje

blank

Na jučerašnjoj, osmoj, sednici Skupštine grada Subotice, održanoj u Velikoj većnici Gradske kuće, razmatrano je dvadeset i osam tačaka dnevnog reda.

Usvojen zaključak o prestanku odborničkog mandata preminulog Gojka Radića, kao i o prestanku mandata Bojana Šoralova, koji je podneo ostavku sa funkcije odbornika, s obzirom na to da je imenovan za načelnika Severnobačkog okruga. Skupština je potvrdila mandate novih odbornika Milorada Milojevića i Nede Tešović sa liste „Aleksandar Vučić – za našu decu“. Usvojen je zaključak i o prestanku mandata člana Gradskog veća Miloša Nikolića, dok je za novu članicu Gradskog veća zaduženu za obrazovanje i kulturu imenovana Milanka Kostić.

Skupština je donela i Odluku o utvrđivanju predloga Odluke o izmenama Statuta Grada Subotice, čime se nastavio proces omogućavanja uvođenja bunjevačkog kao službenog jezika na teritoriji grada. Kako je navedeno, ova tačka dnevnog reda izazvala je žustru raspravu među odbornicima koji predstavljaju hrvatsku i bunjevačku nacionalnu manjinu. Gradonačelnik Bakić se, kako je navedeno, uključio u diskusiju i naglasio da nijedan narod u Subotici ne živi sam i da moramo uvažavati jedni druge.

Kako je navedeno, osim ovih centralnih tema koje su zaokupile odbornike na jučerašnjem zasedanju, Skupština je, između ostalog donela i Odluku o izradi Plana generalne regulacije za naselje Kelebija, Odluku o izradi plana generalne regulacije IV za zonu banjskog turizma „Palić“ i delove zona „Novi grad“ i „Aleksandrovo“, Odluku o izradi plana detaljne regulacije za deo prostora naselja Čantavir, Odluku o izradi plana detaljne regulacije za deo prostora istočno od Majšanskog mosta, Odluke o izradi izmene dela plana detaljne regulacije centra grada Subotice – Zona I. Usvojene su i izmene Odluke o naknadama za korišćenje opštinskih puteva i ulica.

Donete su odluke da se u JKP „Suboticagas“, „Vodovod i kanalizacija“, „Palić Ludaš“ i „JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje“ sprovedu javni konkursi za izbor direktora.

Usvojeni su godišnji izveštaji o radu gradske Službe budžetske inspekcije, Gradskog pravobranilaštva i Lokalnog ombudsmana za 2020. godinu.

Odobren je godišnji program rada Turističke organizacije Grada Subotice.

Imenovan je vršilac dužnosti direktora Gradskog muzeja i rešavana su kadrovska pitanja u nekoliko komisija, saveta i odbora.

Usvojen je Program mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja grada za 2021. godinu i doneto je još nekoliko odluka na ovom zasedanju.

Gradska uprava

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Kiša

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 15 do 25 stepeni Celzijusa. Očekivana biometeorološka situacija će izazvati uobičajene

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.