blank

NIS tvrdi da poštuje sve domaće i evropske ekološke standarde

“Sve eventualne štete koje izazove svojim aktivnostima na terenu, kompanija će snositi u potpunosti”, poručuju iz Naftne industrije Srbije

kompanija nis
Foto: nis.eu

Paraleleno sa snimanjem jučerašnje izjave ekološkog aktiviste Zvezdana Kalmara na Paliću, neposredno ispred probne naftne bušotine u blizini auto-puta, redakcija portala Subotičke.rs poslala je i molbu Naftnoj industriji Srbije da prokomentariše Kalmarove tvrdnje.

Pres-služba NIS-a odgovorila nam je da za radove na Paliću kompanija poseduje sve potrebne dozvole i saglasnosti nadležnih državnih organa.

“Svi radovi na bušotinama izvode se na osnovu rudarskih projekata koji su usklađeni sa važećim zakonima Republike Srbije, što je uvek preduslov za početak izvođenja rudarskih radova i NIS ne otpočinje aktivnosti bez svih neophodnih odobrenja i dozvola.

Kompanija u procesu istraživanja i proizvodnje nafte i gasa koristi savremenu opremu koja je potpuno bezbedna, kako po zdravlje ljudi, tako i po životnu sredinu i poštuje sve domaće i evropske ekološke standarde, što je slučaj i na lokalitetu Palić.

Takođe, NIS poštuje sve bezbednosne procedure i trudi se da u toku izvođenja radova minimalno remeti svakodnevni život i rad meštana.

Pre početka svojih aktivnosti, NIS reguliše imovinsko-pravne odnose sa vlasnicima parcela na kojima izvodi radove. Sve eventualne štete koje izazove svojim aktivnostima na terenu, kompanija će snositi u potpunosti. Naftna industrija Srbije otvorena je za svaki razgovor koji vodi ka održivom razvoju i društvenoj prihvatljivosti osnovne delatnosti kompanije, kao i unapređenju uslova života u lokalnim samoupravama”, navedeno je u odgovoru NIS-a dostavljenom našoj redakciji.

Odgovarajući na pitanje naše redakciej o rezultatima dosadašnjih istraživanja na Paliću, pres-služba NIS-a istakla je da su u Ludaškoj ulici završena istražna bušenja i da je u ovom trenutku prerano govoriti o konkretnim planovima za nastavak aktivnosti, jer oni, kako je navedeno, zavise od rezultata završenog istražnog bušenja.

“Ukoliko se NIS odluči da započne fazu eksploatacije na lokaciji Palić, kompanija će pre početka te faze zatražiti sve potrebne saglasnosti i dozvole nadležnih državnih institucija”, poručuju iz NIS-a.

 

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Uhapšen zbog droge

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, u saradnji sa novosadskom policijom, uhapsili su M. E. (1981) iz okoline Bačke Topole zbog postojanja osnova sumnje da

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.