blank

Nova.rs: Dok su nas zamajavali svađama oko rebalansa budžeta, nacionalni stadion je poskupeo na 540 miliona evra

Dok su trajale rasprave među poslaničkim grupama, stidljivo je izglasano i enormno izdvajanje za gradnju nacionalnog stadiona. Prvobitno je planirano da će stadion koštati 250 miliona evra, ali je na kraju odlučeno da to ipak neće biti dovoljno, već da će ova investicija koštati 350 miliona evra.

blank

Pored toga, pojavio se i potpuno novi kredit za linijsku infrastrukturu oko Nacionalnog stadiona, vredan 190 miliona evra. Time će planirano zaduženje za izgradnju Nacionalnog stadiono biti povećano na 540 miliona evra.

Da finansiranje ovakvih projekata nije urađeno u potpunosti transparentno potrđuje i sagovornik „Nove“, Marko Milanović.

„I dalje ne znači da ćemo ovim rebalansom potrošiti ove godine za gradnju stadiona. Taj projekat ostao je jedan od prioriteta koji će evidentno od naredne godine više opteretiti budžet Srbije. Mi smo još ranije skrenuli pažnju da je trebalo transparentnije raditi proces selekcije investicija. Nismo u napred protiv isključivanja određenih projekata, ali odgovorna politika mora da bude takva da se daju analize troškova, plus da se obrazloži zašto su baš ti projekti neophodni, a ne neki drugi poput vrtića, kanalizacije, škola ili sličnih projekata koji su ipak primarni” — zaključuje sagovornik za Novu.rs.

Nova.rs

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Večeras bitka za finale

Košarkaše Spartak Office Shoes-a večeras od 19 časova u Hali sportova očekuje revanš meč polufinala plej-ofa protiv ekipe MZT Skopje Aerodrom. Subotičani su slavili u

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.