blank

Održan Dečji festival muzike i pokreta „Palićke notice”

blank

Danas je na Letnjoj pozornici održan Dečji festival muzike i pokreta „Palićke notice”, gde su nastupali mališani iz osnovnih i specijalnih škola, udruženja i ustanova socijalne zaštite iz Subotice, Novog Sada i Beograda.

Gradska uprava i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise i nacionalne manjine podržali su festival, sa ciljem, kako su naveli, da se razvija inkluzivna svest. Festival je otvorio gradonačelnik Stevan Bakić.

– Subotica nije samo naša kapija u Evropu, nego je upravo mesto gde se različitost prepoznaje i poštuje, jer sa različitošću živimo – rekao je gradonačelnik Bakić, te je dodao da su ideju Osnovne i srednje škole „Žarko Zrenjanin” prihvatili sa zadovoljstvom.

blank

On je napomenuo da se u oblast socijalne zaštite izdvaja dvostruko više sredstava nego ranije.

– Za uslugu ličnih pratilaca i personalnih asistenata ove godine je izdvojeno 43,6 miliona dinara i ovo je jedna od najznačajnijih usluga koju smo uspeli da uredimo i na taj način pružimo pomoć i deci i odraslima kojima je to potrebno. Na tom putu koji je sve samo ne lak, u Gradu ćete uvek imati pravog saputnika i partnera – istakao je Bakić i dodao da Grad Subotica prati sprovođenje inkluzije u obrazovanju jer, kako je naveo, deca treba da imaju život i van svojih kuća, da se druže i rastu sa drugom decom.

blank

U takmičarskom delu programa učestvovale su osnovne škole „Majšanski put“, „Petefi Šandor“ iz Hajdukova, „Miroslav Antić“ sa Palića, „Matija Gubec“ iz Tavankuta i Muzička škola, kao i specijalne škole „Dositej Obradović“, „Milan Petrović“ iz Novog Sada i „Žarko Zrenjanin“. Učestvovali su i Inkluzivno udruženje „Svitac“ iz Beograda, Dom za nezbrinutu decu „Kolevka“, Dečji tamburaški orkestar uz Subotice i Dečji hor „Iskončići”. U revijalnom delu programa nastupile su baletske škole „Raičević“ i „Olena“.

Žiri je odlučio da je pobednik prvog Dečjeg festivala muzike i pokreta „Palićke notice“ Luka Momirov iz Doma „Kolevka“. Za osvojeno prvo mesto i numeru koju je izveo na tarabuci, nagrađen je vožnjom brodićem po Palićkom jezeru.

blank

Drugo mesto pripalo je Horu „Iskončići“ i Školskom centru sa domom učenika „Dositej Obradović“, dok su treće zauzeli Osnovna škola „Matija Gubec“ iz Tavankuta i Osnovna i srednja škola „Žarko Zrenjanin“.

Učesnici programa su nakon festivala posetili Zoološki vrt.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.