blank

Održan sastanak sindikalaca i vlasnika „Galen farma”

blank

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Subotice Stevan Huđi juče je prisustvovao sastanku između sindikalne organizacije, Sindikata grada Subotice i vlasnika apoteke „Galen farm” Veljka Dželetovića u lokalnoj samoupravi.

– Mi smo kao sindikat izrazili želju da razgovaramo sa novim vlasnikom Dželetovićem, s obzirom na to da su zaposleni imali puno pitanja koja su nam postavljali, pa smo želeli da vidimo na koji način ovaj proces može da se završi, a da bude u interesu i zaposlenih i „Galen farma”.

Huđi je istakao da oni kao sindikat žele da zadrže sindikalnu organizaciju, da na to imaju pravo, te da o tome nije bilo mnogo diskusije. Naveo je i kako sindikat može da pripomogne u celom ovom procesu i pri promeni radnih mesta.

– Tražili smo predlog ugovora o radu koji će biti ponuđen radnicima, a oni su naveli da će rukovodstvo „Galen farma” i njihov HR menadžer porazgovarati sa svakim zaposlenim kako bi videli na koji način jedni drugima mogu da pojasne sve nedoumice oko radnih mesta, rekao je Huđi.

Iako je ranije bilo reči da će zaposleni potpisati ugovore na tri, šest ili devet meseci, Huđi je za Subotičke.rs naveo da je juče rečeno drugačije.

– Ugovor o zakupu poslovnih prostorija potpisan je na petnaest godina, a juče je rečeno da će i ugovori o radu biti potpisani na taj period. Radnici mogu da se obrate sindikalnoj organizaciji, njihovom predsedniku sindikata Nebojši Đokiću, te da sva pitanja oko nedoumica u vezi sa radnim i pravnim statusom postave putem mejla rukovodstvu ove firme, poručio je predsednik Saveza samostalnih sindikata Subotice.

Naveo je da je najbitnije u svemu ovome da se sačuvaju radna mesta, ali i da radnici pre nego što potpišu ugovore dobro pročitaju koja su njihova prava i obaveze.

– Ovo je proces koji će uskoro biti završen i veoma je važno da sve prođe javno, transparentno i da radnici koji pređu u „Galen farm” nađu sebe u svemu tome i da rade svoj posao najbolje što umeju.

YouTube video

 

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 25 stepeni Celzijusa. Osobama sa psihičkim i respiratornim obolјenjima

Detaljnije »
blank

Golubice preletele Adu

Fudbalerke ŽFK Spartak upisale su i četvrtu pobedu u plej ofu Superlige. Subotičanke su savladale Slogu iz Zemuna na gostovanju rezultatom 6:0 (3:0). Strelci: Filipović

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.