blank

Otvorena Predškolska ustanova i vežbaona na mađarskom nastavnom jeziku „Vackor“

blank

Predsednik Skupštine grada Subotice i potpredsednik Saveza vojvođanskih Mađara Balint Pastor saopštio je posredstvom svoje „Fejsbuk” stranice da je mađarska ministarka pravde Judit Varga juče posetila Suboticu, te da su potpisani ugovori o stipendiranju studenata prava.

„Od oktobra meseca, studenti prve godine primaće stipendiju u iznosu od milion forinti godišnje, tokom četiri godine. Veoma sam srećan, jer smo napravili veliki korak ka obezbeđenju novih generacija pravnika”, poručio je Pastor.

Kako je naveo, nakon toga je, u najlepšoj ulici Subotice, Ulici Braće Radić, otvorena Ogledna predškolska ustanova i vežbaona na mađarskom nastavnom jeziku „Vackor“.

blank

„Ova nova ustanova sa jaslicama i obdaništem izgrađena je iz sredstava Vlade Mađarske. Zgrada je u vlasništvu Fondacije „Laslo Sekereš“, osnivačka prava ustanove će vršiti Nacionalni savet mađarske nacionalne manjine, a namenjena je da bude vežbaona i ogledna predškolska ustanova studentima Učiteljskog fakulteta na mađarskom nastavnom jeziku u Subotici”, naveo je Pastor.

Foto: Fejsbuk

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Kiša

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 15 do 25 stepeni Celzijusa. Očekivana biometeorološka situacija će izazvati uobičajene

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.