blank

Počeli radovi na natputnjaku na Pačirskom putu

blank

Pre nekoliko dana, 18. juna, počeli su radovi na natputnjaku na Pačirskom putu, koji bi, kako je navedeno, trebalo da budu završeni do kraja godine. Iz republičkog budžeta je za izgradnju namenjeno dvesta pedeset miliona dinara. Kako je navela državna sekretarka Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Emeše Lalić Urban izgradnjom natputnjaka biće rešen problem svih korisnika ovog dela puta, a naročito poljoprivrednika.

blank

„U toku eksploatacije javila se potreba za izgradnjom dodatna dva natputnjaka, jedan na Pačirskom, a drugi na Miljkutskom putu. Na Miljkutskom putu natputnjak je izgrađen 2020. i u decembru prošle godine predat na upotrebu. Ove godine predviđena su sredstva u budžetu Republike Srbije za izgradnju natputnjaka na Pačirskom putu u iznosu od 250 miliona dinara“, navela je Emeše Lalić Urban.

Ona je objasnila da će ovim projektom biti izgrađen most od prenapregnutog betona iznad autoputa, dužine oko 80 metara, širine oko 10,5 metara, i da će radovi biti završeni do kraja godine.

Predsednik Skupštine grada Balint Pastor je rekao da se izgradnjom Pačirskog natputnjaka rešava problem poljoprivrednih proizvođača, ratara, jer će, kako je naveo, mnogo brže i jeftinije dolaziti na svoje njive, odnosno poljoprivrednog zemljišta.

„Rok za završetak radova je 180 dana, znači do kraja godine ili do polovine januara naredne godine će se izgraditi ovaj natputnjak i time ćemo u potpunosti zaokružiti izgradnju ’Ipsilon’ kraka nakon više od trideset godina“, rekao je Pastor .

blank

On je kazao da je i pomoćnica ministra za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu Anita Dimoski, zaslužna za izgradnju za Subotičane bitnih delova železničke infrastrukture – pruge od Beograda do Budimpešte, deonice između Novog Sada i Subotice, odnosno državne granice, i pruge od Subotice do Segedina.

„Izgradnja te deonice će početi sledeće godine, a pruga Subotica-Segedin biće izgrađena do septembra iduće godine. To je za nas Subotičane veoma značajno zato što će u potpunosti dovesti do prosperiteta ovog našeg kraja. Istorija je dokazala da rejon gde pruga prolazi, gde voz prolazi, cveta i u privrednom, i u svakom drugom smislu, ne govoreći o mobilnosti i o tome da će Segedin biti na pola sata, najviše 40 minuta vožnje. To će i Subotičanima, i svima ostalima u potpunosti omogućiti da stanuju ovde, a da rade ili studiraju u Segedinu, i obrnuto, što će dovesti do povećanja cena nekretnina i, generalno, prosperiteta ovog kraja, od Subotice ka državnoj granici“, naglasio je dr Balint Pastor.

Foto: Gradska uprava

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.