blank

Počinje 29. Memorijalni turnir „Stevan Ćele Vilotić“

Na severu Bačke počinje 29. Memorijalni turnir „Stevan Ćele Vilotić“ u znak sećanja na čoveka koji je učestvovao u stvaranju i formiranju mnogih velikih asova sa teritorije bivše Jugoslavije.

blank
Foto: FSS

Sa turnira koji je odavno postao prepoznatljiv na fudbalskoj mapi Evrope za igrače do 19 godina, Srbija je dobila ne tako davno i igrače koji su osvojili Evropu (Litvanija 2013.) i svet (Novi Zeland 2015.), a koji su danas praktično kostur A reprezentacije koja sa uspehom grabi ga plasmanu na Prvenstvo Evrope koje se iduće godine održava u Nemačkoj.

Ove godine na turniru, pored selekcije Srbije (U19) koju predvodi selektor Radovan Krivokapić, učestvuju reprezentacije Francuske, Mađarske i Crne Gore, a domaćini su Subotica, Senta, Kula i Bačka Topola.

Selektor Radovan Krivokapić, koji je prošle godine sa ovom generacijom igrača, tada kadeta osvojio 3. mesto na Prvenstvu Evrope za kadete u Izraelu, za mečeve na turniru „Stevan Ćele Vilotić“ računa na 22 igrača: golmani Luka Lijeskić (Gent), Stefan Marinković (Crvena zvezda), Andrej Borak (Vojvodina), odbrana Aleksej Vukičević (Grafičar), Vojin Srafimović (Čukarički), Jan Karlo Simić (Milan), Ivan Vasiljević (Atletiko, Madrid), Kosta Nedeljković (Crvena zvezda), Stefan Bukinac (Vojvodina), Đuro Đulio Đekić (Gorica), Veljko Mirosavić (Čukarički), sredina terena Aleksandar Stanković (Inter), Mihajlo Petrović (Partizan), Jovan Šljivić (Crvena zvezda), Marko Mladenović (Ajntraht, Frankfurt), Bogdan Mirčetić (Partizan), Milan Kovačev (Vojvodina), Marko Arsović (Čukarički), napad Jovan Milošević (Štutgart), Jovan Mijatović (Crvena zvezda), Mateja Bubanj (Crvena zvezda), Stefan Simin (Spartak, Subotica).

Raspored:

Subotica, 7. septembar, 16 časova, Gradski stadion

SRBIJA – Mađarska

Senta, 7. septembar, 16 časova

Francuska – Crna Gora

Kula, 9. septembar, 17 časova

SRBIJA – Crna Gora

Senta, 9. septembar, 17 časova

Francuska – Mađarska

Subotica, 12. septembar, 17 časova

SRBIJA – Francuska

Bačka Topola (TSC Akademija), 12. septembar, 15 časova

Crna Gora – Mađarska

Izvor: Fudbalski savez Srbije

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.