blank

Podneta krivična prijava protiv Subotičanina Ž. R. u čijoj je kući letos pronađen lavić

blank

Uprava kriminalističke policije iz Beograda podnela je Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici krivičnu protiv Ž. R. (44), zbog nedozvoljene trgovine, ubijanja i zlostavljanja životinja, saznaju Subotičke.rs.

Krivična prijava danas je stigla u Osnovno javno tužilaštvo.

Podsetimo, mladunče lava, staro približno tri meseca, letos je pronađeno u kući Ž. R. u Subotici. Lavić je potom smešten u prihvatilište Zoološkog vrta na Paliću.

Pre godinu dana, naša redakcija je, na osnovu svedočenja insajdera iz Zoološkog vrta, otkrila i objavila da su četiri lavića, koja su na svet došla jula te godine, netragom nestala iz volijere u kojoj su se nalazili.

Pisanje naše redakcije potvrdili su i nalazi nadležne inspekcije, uprkos nastojanjima Zoološkog vrta i pojedinih medija da se pretpostavka da je laviće, bez ijednog traga ili ostatka, pojela odrasla jedinka prikaže kao gotova činjenica.

Zoološki vrt je našoj redakciji najpre saopštio da su lavići uginuli, ali se ispostavilo da su netragom nestali, upravo kako su zaposleni u Zoološkom vrtu tvrdili.

Nakon objave naše vesti o nestanku lavića, tadašnji direktor Zoološkog vrta Petar Savić bio je prinuđen da podnese ostavku, a njihova sudbina do danas nije razjašnjena.

Urednik našeg sajta, Branko M. Žujović, 7. juna ove godine u policiji je dao iskaz o svojim saznanjima u vezi sa nestalim palićkim lavićima.

Pronađeni lav i krivična prijava protiv Ž. R. dokaz su da u našem gradu, kao i zemlji, itekako postoji nedozvoljena trgovina divljim životinjama.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 3 do 14 stepeni Celzijusa. Osobama sa srčanim obolјenjima i astmatičarima

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.