blank

Pokret za preokret za rešavanje problema pasa lutalica u Čantaviru

blank

Gradski odbor Pokreta za preokret Subotica saopštio je da podržava peticiju meštana Čantavira da se reši problem nezbrinutih pasa u centru mesta, posebno ispred Osnovne škole „Hunjadi Janoš”.

Kako je navedeno u saopštenju, peticija građana, sa 126 potpisa, predata je gradonačelniku Subotice, predsedniku Skupštine grada i Gradskom veću, uz apel da se taj problem reši kako deca u ovoj školi ne bi bila ugrožena, iako je već bilo slučajeva napada na njih, srećom, bez težih posledica.

„Pokret za preokret se zalaže da se ovaj problem, kao i generalno problem nezbrinutih pasa i mačaka na području Subotice reši na human način kroz veću brigu grada i kroz proširenje kapaciteta azila kojima finansijsku podršku daje grad Subotica”, navedeno je u saopštenju.

Oni su kao jedno od rešenja naveli sterilizaciju pasa i mačaka koji žive na ulicama, kako bi život i ovih živih bića i građana bio humaniji i bezbedniji.

„Pozivamo sve one kojima bi dužnost bila da brinu o dobrobiti životinja da preduzmu aktivnosti iz svoje nadležnosti jer Čantavir nije izuzetak i problemi nezbrinutih pasa prisutni su na području celog grada. Aktivisti iz ove oblasti i ljubitelji domaćih životinja ne mogu sami da reše ovaj problem”, naveli su, dodavši da se ovaj pokret zalaže da se u redovnom planiranju budžeta grada predvide sredstva za pomoć svim azilima koja vode brigu o nezbrinutim psima i mačkama i da njihovi programi zbrinjavanja budu deo plana gradske vlasti za ovu oblast.

„Svaki grad koji vodi računa o humanom životu svojih građana morao bi da vodi računa i o humanosti života životinja”, zaključili su iz Pokreta za preokret.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 24 stepeni Celzijusa. Nepovolјne biometeorološke prilike, pogotovo za srčane

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.