blank

Dveri: Opet nam ukidaju pravo na istinu!

blank

Očekujemo da gradonačelnik Stevan Bakić u razgovoru sa direktorom Ilijom Tatićem iznađe rešenje i omogući da se što pre zakaže datum vezan za projekciju filma ‘Crna Gora: Podeljena zemlja’ u Subotici.

Subotičke Dveri saopštile su da ne čudi odluka direktora Otvorenog univerziteta, Ilije Tatića, da ne dozvoli prikazivanje filma Borisa Malagurskog „Crna Gora: Podeljena zemlja“, navodeći da je to samo jedan u nizu poteza lokalne vlasti kojima se sprečava da istina dopre do građana.

“Radnja filma prati dešavanja u Crnoj Gori, pogledom kroz objektiv autora Borisa Malagurskog. To je svedočanstvo o istinskoj borbi tamošnjeg srpskog naroda za očuvanje svoje vere, jezika i pisma, i to na jedan hrišćanski, bogomdani način, organizujući litije kroz sva mesta u Crnoj Gori.

Čime se rukovodi lokalna vlast u Subotici kada donosi ovakve odluke? One su isključivo na štetu srpskog naroda u Subotici, ali i svih ostalih građana koji su litije u Crnoj Gori doživljavali kao vapaj verujućeg naroda i crkve koja je bila ugrožena od strane donetog Zakona o verskim zajednicama.

Boris Malagurski zaslužuje da svoj film prikaže u svom gradu Subotici, ako ni zbog čega drugog, onda radi istine koja je prikazana u filmu. Očekujemo da gradonačelnik Stevan Bakić u razgovoru sa direktorom Ilijom Tatićem iznađe rešenje i omogući da se što pre zakaže datum vezan za projekciju filma ‘Crna Gora: Podeljena zemlja’ u Subotici”, navedeno je u saopštenju subotičkih Dveri.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Konstituisana Skupština grada

Na konstituvnoj sednici juče su potvrđeni odbornički mandati, izabrani su predsednik Skupštine sa zamenicima, gradonačelnik sa svojim najbližim timom, kao i članovi Gradskog veća. Posle

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.