blank

Dveri: Opet nam ukidaju pravo na istinu!

blank

Očekujemo da gradonačelnik Stevan Bakić u razgovoru sa direktorom Ilijom Tatićem iznađe rešenje i omogući da se što pre zakaže datum vezan za projekciju filma ‘Crna Gora: Podeljena zemlja’ u Subotici.

Subotičke Dveri saopštile su da ne čudi odluka direktora Otvorenog univerziteta, Ilije Tatića, da ne dozvoli prikazivanje filma Borisa Malagurskog „Crna Gora: Podeljena zemlja“, navodeći da je to samo jedan u nizu poteza lokalne vlasti kojima se sprečava da istina dopre do građana.

“Radnja filma prati dešavanja u Crnoj Gori, pogledom kroz objektiv autora Borisa Malagurskog. To je svedočanstvo o istinskoj borbi tamošnjeg srpskog naroda za očuvanje svoje vere, jezika i pisma, i to na jedan hrišćanski, bogomdani način, organizujući litije kroz sva mesta u Crnoj Gori.

Čime se rukovodi lokalna vlast u Subotici kada donosi ovakve odluke? One su isključivo na štetu srpskog naroda u Subotici, ali i svih ostalih građana koji su litije u Crnoj Gori doživljavali kao vapaj verujućeg naroda i crkve koja je bila ugrožena od strane donetog Zakona o verskim zajednicama.

Boris Malagurski zaslužuje da svoj film prikaže u svom gradu Subotici, ako ni zbog čega drugog, onda radi istine koja je prikazana u filmu. Očekujemo da gradonačelnik Stevan Bakić u razgovoru sa direktorom Ilijom Tatićem iznađe rešenje i omogući da se što pre zakaže datum vezan za projekciju filma ‘Crna Gora: Podeljena zemlja’ u Subotici”, navedeno je u saopštenju subotičkih Dveri.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.