blank

Poljoprivrednici blokirali put, nastavljaju sa blokadama! (VIDEO)

YouTube video

Poljoprivrednici će po svemu sudeći i narednih dana blokirati saobraćajnice oko Subotice, nezadovoljni neispunjenim potpisanim sporazumima sa Vladom Srbije. Juče je protestna vožnja oko 80 traktora zaustavila saobraćaj na žedničkoj petlji. Ovim su poljoprivrednici iskazali svoje nezadovoljstvo i najavili svakodnevnu blokadu saobraćajnica na istom mestu, do ispunjenja zahteva.

Poljoprivrednici su iskazali svoj revolt prema Vladi Srbije jer smatraju da potpisivanje od strane nadležnih posle majske blokade, nije urodilo plodom. Država nije ispunila dogovoreno, kao recimo potpuno, a ne delimično skidanje akciza na gorivo, točenje goriva na benzinskim pumpama sa manjom akcizom za 65 dinara, ukidanje odvodnjavanja koje se i dalje naplaćuje, kao i niz sličnih ugovorenih obaveza koji su potpisani u maju, a još uvek nisu ispunjeni ni u novembru.

blank
Foto: Subotičke.rs

Rezignirani poljoprivrednici spremni su da idu do ispunjenja zahteva pitajući se kakva ih sledeća poljoprivredna godina očekuje, ako se potpisani dogovor nije ispoštovao od strane nadležnih.

Blokadu puta juče su izvršili ujedninjena udruženja poljoprivrednika Srbije – Inicijativa za opstanak poljoprivrednika, Udruženje poljoprivrednih proizvođača Subotice, poljoprivrednici Banata i Aradca.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.