blank

Porodica Gabrić uplašena zbog nebezbednih životnih uslova (VIDEO)

blank

Bračni par Melinda i Ivan Gabrić, sa svojim ćerkama Dajanom i Dunjom, živi na Makovoj sedmici u trošnoj kući staroj više od sto godina. Ova četvoročlana porodica strahuje za posledice neispravnih instalacija u kući, a kao najveće probleme s tim u vezi navode lošu struju, krov koji propada, nedostatak izolacije… Melinda i Ivan su istakli da su veliki borci, ali da uprkos svem trudu, nemaju prihode kojima bi mogli da učine svoj dom bezbednijim mestom za život.

‒ Struja nam je najveći problem. Sve nam je na jednom osiguraču i instalacije su nam već gorele, pa su nam i električari rekli da bi to trebalo kompletno promeniti. Nemamo ni uzemljenje, sobe nam nisu betonirane ‒ navela je Melinda.

blank

Ona je dodala da je njen suprug sam postavljao laminat koji su dobili na poklon, i to direktno na pesak. Istakla je da kuća nema izolaciju, te da zidovi budu vlažni i otpadaju kada su jake kiše.

‒ Krov nam je goreo pretprošle zime, a požar je zahvatio i grede. Sad je i to u lošem stanju, krov je počeo da propada. To bi isto trebalo popraviti ‒ navela je Melinda.

Ona je dodala da je otežavajuća okolnost to što je ona u invalidskoj penziji zbog slabovidosti, da je njena starija ćerkica nasledila ovu bolest te da jedva vidi, ali i da joj je suprug plućni bolesnik.

‒ Suprug je plućni bolesnik i ne može da radi teške fizičke poslove ni one sa hemikalijama. Radi servise bicikala, popravlja ih, ali puno radi i sa starijom ćerkom jer joj je potrebna pomoć oko učenja i odvoženja u školu – poručila je Melinda.

blank

Gabrići su ovom prilikom istakli da su zahvalni ocu Draganu i kompaniji „Jovište‟ na prozorima i vratima koje su dobili pred Novu godinu.

‒ To nam je jedino sad zamenjeno i mnogo nam je lakše, jer je unutra toplije. Nismo mogli da ugrejemo kuću, svuda je duvalo, pa smo stavljali ćebad na prozore i vrata. Kuća je u tako lošem stanju da se srušio valjak dok su menjali prozore. I u našoj sobi tako visi – požalila se.

‒ Stavio sam stirodur da rupa ne bude otvorena, koja inače ide skroz do krova ‒ dodao je Ivan.

blank

Prisetili su se trenutka kada im je goreo dimnjak i kada im je otac Dragan pomogao tako što im je obezbedio materijal za novi dimnjak.

‒ Vatrogasci su nam rekli da taj stari više ne smemo da koristimo. Ipak, uprkos dobijenoj pomoći, ni tad nismo mogli skroz da ga završimo, te nam je rečeno da treba još da ga podignemo – naveo je Ivan.

Ono čemu se najviše nadaju i vide kao najbolje rešenje jeste učešće u emisiji „S Tamarom u akciji‟.

‒ Prvi put nas je komšinica prijavila 2019. godine, dok su nas prošle godine prijavili ljudi iz Udruženja slepih. Sada nas je već nekoliko poznanika i prijatelja prijavilo, pa se nadamo tome jer bi tako bilo najlakše da sve odjednom bude rešeno – zaključili su Gabrići.

Oni su ovom prilikom pozvali sve zainteresovane da im pomognu, uplatom na žiro-račun Melinde Gabrić: 310-0400100533624-23, a sve informacije mogu dobiti na broj telefona: 0653408956.

YouTube video

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Večeras bitka za finale

Košarkaše Spartak Office Shoes-a večeras od 19 časova u Hali sportova očekuje revanš meč polufinala plej-ofa protiv ekipe MZT Skopje Aerodrom. Subotičani su slavili u

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.