blank

Predstava novog cirkusa „Nestabilno”

blank

U organizaciji Pozorišta „Deže Kostolanji”, večeras će biti odigrana predstava „Nestabilno”, u režiji Kristofa Uismana. Izvođenje je zakazano za 19 časova u Parku Palić.

Kako su naveli, umetnik Nikola Friso u predstavi koristi kinesku šipku na inovativan način pretvarajući je u nestabilan objekat. U nesigurnom okruženju, bez sidrišta i stabilnog oslonca umetnik ispituje načine na koje može pronaći balans u samom sebi. Baveći se problemom krhkosti i nepredvidivosti umetnika i sveta oko njega, tema predstave je danas aktuelnija nego 2018. godine kada je premijerno izvedena.

Friso je 2016. godine diplomirao na francuskoj cirkuskoj akademiji CNAC u Parizu, nakon čega se priključio kompaniji „Nagnuti ljudi”, gde je započeo rad sa njenim osnivačem i rediteljem Kristofom Uismanom, jednim od ključnih reditelja u svetu savremenog cirkusa.

Izvođenje su podržali Francuski institut u Parizu i program „Teatroskop”.

Predstava je namenjena starijima od osam godina i traje 55 minuta, a ulazak je besplatan.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 24 stepeni Celzijusa. Nepovolјne biometeorološke prilike, pogotovo za srčane

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.