blank

Lične pratioce angažovaće firme iz Sombora i Niša

blank

Ugovor dodeljen firmama “Imperijal plus” i Centru za defektologiju “Artemida Stanković Marina PR” iz Niša

Sudeći prema današnjoj objavi na Portalu javnih nabavki, posao angažovanja ličnih pratilaca u Subotici biće poveren preduzeću “Imperijal plus” iz Sombora i Centru za defektologiju “Artemida Stanković Marina PR” iz Niša.

Vrednost ugoovra je 44.888.400 dinara sa uračunatim PDV-om. Podsetimo, Grad Subotica proletos je raskinuo ugoovr sa firmom “Mobiliti”, takođe iz Sombora, čiji je račun u trenutku raskida ugovora bio blokiran na više od 40 miliona dinara na ime neplaćenih poreskih obaveza. “Mobiliti” je subotičkim ličnim pratiocima i personalnim asistentima ostao dužan dve mesečne zarade.

Grad Subotica potom je u dva navrata pronašao način da isplati novac ličnim pratiocima i personalnim asistentima.

Uprkos najavama da će novi tender za odabir firme koja će angažovati lične pratioce u Subotici biti raspisan “u najskorije vreme, možda već sledeće nedelje”, kako je bilo najavljeno krajem juna, to se dogodilo tek 18. avgusta. U međuvremenu se u “Vajber” grupi ličnoh pratilaca i personalnih asistenata, koje je angažovao “Mobiliti”, pojavila informacija da će ovaj posao biti dodeljen organizacijama iz Kule i Velike Plane.

Firma “Imperijal plus”, sudeći prema podacima sa sajta tog preduzeća, pruža usluge privremenog zapošljavanja i ustupanja radnika. Odabrane kandidate, kako je doslovno navedeno na sajtu, zapošljavaju kao svoje, a zatim ih ustupaju klijentima na osnovu ugovora o pružanju usluga. Angažovanje radnika podrazumeva radove na sezonskim poslovima, angažovanju dodatne radne snage, ali i održavanje higijene objekata i poslovnih prostora, te usluge kućnih popravki.

Angažovanje ličnih pratilaca nije posebno pomenuto na sajtu.

Na internetu je moguće saznati da je Centar za defektologiju “Artemida Stanković Marina PR” iz Niša osnovan 2006. godine (negde se pominju i ranije godine). Sedište preduzetnika je na adresi Takovska 4A, Palilula, Niš.

Na tenderu za lične pratioce pojavile su se tri ponude. Pored zajedničke ponude firmi iz Sombora i Niša, na tender su se prijavili Društvo za cerebralnu i dečju paralizu opštine Ivanjica i “Plava ptica” iz Kule.

Drugi deo tendera, namenjen angažovanju personalnih asistenata, tek se očekuje.

Foto: Piksabej

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 24 stepeni Celzijusa. Nepovolјne biometeorološke prilike, pogotovo za srčane

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.