blank

Prihvatilište za beskućnike u Subotici tokom cele godine

blank

Privremeno prihvatilište za beskućnike u Subotici i ove godine pruža utočište ljudima koji u zimskom periodu nemaju krov nad glavom. Novina je da prihvatilište ove godine radi bez prekida, a ne samo tokom najhladnijih dana, kao što je to bio slučaj prethodnih godina.

Privremeno prihvatilište od početka izbijanja epidemije u našoj zemlji radi sa smanjenim kapacitetom. To znači da umesto dvadesetak kreveta, beskućnici na raspolaganju imaju šest ležaja, uz jedan dodatni krevet gde se po potrebi mogu izolovati osobe kod kojih se utvrdi da su zaražene kovidom 19.

U prihvatilištu se pored toga poštuju i druge mere propisane od strane Zavoda za javno zdravlje Subotica.

„Nošenje maski, dezobarijere, dezinfekcija površina, dezinfekcija ruku, distanca. Sve ono što mora da se poštuje da bi pokušali da na što bezbedniji način boravimo u jednom kolektivnom smeštaju, kao što je ovaj”, objašnjava Miodrag Varo iz Crvenog krsta Subotica.

Prihvatilište je otvoreno krajem decembra i kapaciteti su od tada uglavnom popunjeni. Osobe koje tu potraže spas u zimskom periodu dobijaju sve ono što je Crveni krst obezbeđivao i prethodnih godina.

„To su tri obroka dnevno, garderoba, smeštaj, kreveti za sve korisnike usluga, dakle sve one ljude koje Centar za socijalni rad uputi u Privremeno prihvatilište za beskućnike, tačnije za sve one ljude, sve one Subotičane koji nemaju krov nad glavom”, dodaje Varo.

Grad je za funkcionisanje Prihvatilišta izdvojio pola miliona dinara, a pored Crvenog krsta su u ovaj posao uključeni Centar za socijalni rad i subotička organizacija Karitasa.

RTV

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 24 stepeni Celzijusa. Nepovolјne biometeorološke prilike, pogotovo za srčane

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.