blank

Prijavljivanje kandidata za nagradu „Pro urbe” i zvanje počasni građanin

blank

Komisija za dodelu zvanja i priznanja Grada Subotice objavila je javni poziv za učešće u predlaganju građana i organizacija na teritoriji grada Subotice za dodelu zvanja počasnog građanina i priznanja „Pro urbe”, koji traje do 18. maja.

„Zvanje počasnog građanina dodeljuje se za istaknuto i trajno životno delo u oblasti nauke, privrede, umetnosti, obrazovanja i vaspitanja, kao i za rezultate postignute u javnom životu i razvoju kulturnog stvaralaštva i to fizičkim licima koja su svojim delima i činjenjima doprinela podizanju ugledu grada u zemlji i inostranstvu”, navedeno je u javnom pozivu.

Kako je navedeno, priznanje „Pro urbe” dodeljuje se licima za istaknuta dela koja značajno doprinose ugledu grada, podizanjem njegovih materijalnih i duhovnih vrednosti.

„Priznanje ’Pro urbe’ dodeljuje se pravnim i fizičkim licima, kao i drugim organizacijama i to za istaknute naučne, kulturne i umetničke aktivnosti, odnosno za značajnu delatnost u obrazovanju, komunalnoj, socijalnoj, zdravstvenoj, privrednoj oblasti kao i onima koji su svojim radom doprineli većem stepenu razvoja javnog reda i mira i licima koja su svojim sportskim i drugim rezultatima pronela slavu svog grada”, navodi se u javnom pozivu.

Pismene predloge sa obrazloženjem zainteresovani mogu da podnesu u štampanom obliku u Gradskom uslužnom centru na Trgu slobode 1 ili poštom Skupštini grada Subotice, sa naznakom „Za Komisiju za dodelu zvanja i priznanja”, a obavezno i u elektronskom obliku imejlom na: gudrustdel@subotica.rs do 18. maja.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.