blank

Promocija romana Katarine Sarić

blank

Književni klub Fondacije za omladinsku kulturu i stvaralaštvo „Danilo Kiš” najavio je za petak promociju romana „Kakofonija” crnogorske književnice Katarine Sarić. Promocija je zakazana za 19 časova, a ulaz je slobodan.

Katarina Sarić rođena je 1976. godine, diplomirala je filozofiju na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, a potom je diplomirala i jezik i južnoslovensku književnost. Postdiplomske studije zavšava na Fakultetu političkih nauka u Podgorici. Piše društveno angažovanu poeziju, prozu i esejistiku, autorka je jedanaest samostalnih izdanja, a njena dela su nagrađivana i prevođena na više jezika.

Kako su naveli iz Fondacije „Danilo Kiš”, roman „Kakofonija“ predstavlja neobično zanimljiv prikaz jedne crnogorske porodice, na direktan i otvoren način priča o odnosima u porodici, istoriji porodice, sudaru mlađih generacija sa autoritetom starijih članova porodice, predstavlja skup više priča koje se nadovezuju jedna na drugu.

Premijerno je predstvaljen u Budvi na festivalu „Knjiga Feral”, a zakazana je promocija i za ovogodišnji Beogradski sajam knjiga. Promocije su održane i u Novom Sadu, Somboru, Apatinu i Sremskoj Mitrovici.

Foto: Printskrin

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Večeras bitka za finale

Košarkaše Spartak Office Shoes-a večeras od 19 časova u Hali sportova očekuje revanš meč polufinala plej-ofa protiv ekipe MZT Skopje Aerodrom. Subotičani su slavili u

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.