blank

Protest roditelja ispred OŠ “Sečenji Ištvan” (VIDEO)

YouTube video

Suspendovanje osmaka na pet dana nedolaska u školu koji je pretio da će ubiti nastavnicu hemije, svoje vršnjake iz razreda, ali i svakog drugog koji mu se ne svidi – bilans je događaja koji su ovih dana kulminirali u Osnovnoj školi „Sečenji Ištvan“ u Subotici.

Posle niza incidenata sa istim dečakom, kako tvrde roditelji, ceo njegov razred, danas nije došao u školu. Direktorka ove subotičke škole oglasila se saopštenjem u kome se kaže da se incidentima pristupalo po Pravilniku za sprečavanje nasilja, u školi i da su preduzete sve mere kako bi se zaustavilo nasilje. Prosvetni radnici, kako nezvanično saznajemo, o poslednjem slučaju i pretnjama upućenim nastavnici, i školskim drugarima saznali su iz medija.

blank
Foto: Subotičke.rs

Nekoliko desetina roditelja se okupilo ispred škole „Sečenji Ištvan“ da iskažu protest zbog nerešavanja slučaja nasilja, poslednjeg u nizu, kako kažu nereagovanja škole povodom prijavljivanja nasilničkih incidenata i pretnji koje je učenik osmog razreda uputio nastavnici hemije, ali i svojim vršnjacima u razredu. Majka deteta koje je godinama maltretirano, koja je, kako kaže, zbog bezbednosti svoga deteta želela da ostane anonimna, iznela je svoj stav, ali i bojazan koju oseća zbog problema sa kojima se njeno dete susreće u školi.

Nezadovoljni roditelji uplašeni za bezbednost svoje dece tražili su odogovor nadležnih iz škole, kako da se reši ovaj problem, ali i izrazili nezadovoljstvo povodom neobaveštavanja o ovome.

Sazvan je Savet roditelja kako bi se došlo do adekvatnog rešenja povodom nasilja u ovoj subotičkoj školi.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Večeras bitka za finale

Košarkaše Spartak Office Shoes-a večeras od 19 časova u Hali sportova očekuje revanš meč polufinala plej-ofa protiv ekipe MZT Skopje Aerodrom. Subotičani su slavili u

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.