blank

Raspored bogosluženja na Badnji dan i Božić

blank

Srpski kulturni centar „Sveti Sava“ i Subotička crkvena opština ove godine 6. januara neće organizovati seču Badnjaka, proslavu Badnjeg dana na centralnom gradskom trgu i guslarsko veče, zbog epidemijske situacije i mera koje su na snazi zbog sprečavanja širenja virusa korona.

Na “Jutjub” kanalu Srpskog kulturnog centra „Sveti Sava“ 6. januara svi zainteresovani moći će da odgledaju seču Badnjaka iz 2014. godine od 8 časova i 30 minuta, nakon čega će protoprezviter otac Dušan Đukić, arhijerejski namesnik subotički, čitati Božićnu poslanicu i čestitati Božić svim vernicima. Od 17 časova biće emitovan umetnički program sa centralnog gradskog trga i paljenje Badnjaka iz 2019. godine, a zatim će protoprezviter otac Dušan Đukić ponovo čitati Božićnu poslanicu. U 21 čas biće emitovano guslarsko veče iz 2019. godine.

Na Badnji dan će u Crkvi Svetog Vaznesenja Gospodnjeg u 8 časova biti jutarnje bogosluženje, u čijem će nastavku biti carski časovi. U 12 časova i 30 minuta biće služena sveta liturgija. U ponoć će biti služeno božićno jutrenje, što će biti organizovano i u crkvi na Kelebiji. Na sam dan Božića liturgija će početi u 9 časova, dok će u 18 časova biti večernje.

U Crkvi Svetog velikomučenika Dimitrija u Aleksandrovu na Badnji dan liturgija će početi u 11 časova. U ponoć se se služiti božićno jutrenje, dok će se na dan Božića u 9 služiti liturgija, a u 17 večernje. Isti raspored liturgija važiće 8. januara, i na Svetog Stefana 9. januara.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.