blank

“Severna oluja” oduvala Palić! (FOTO+VIDEO)

YouTube video

Palić je po prvi put bio ozbiljna trkačka staza za sve one kojima samo trčanje nije izazov. 13 kilometara oko palićkog jezera, sa trideset lakših i težih prepreka, predstavljalo je pravi izazov, kao za organizatore tako i za takmičare.

Organizatori, sportsko udruženje „Skyrunners“ godinu dana pripremalo je trku koja je okupila više od 400 učesnika podeljenih po kategorijama. Zahtevnu organizaciju koja je podrazumevala pravljenje i postavljanje prepreka preuzela je entuzijastična mlada ekipa, samo iz jednog razloga: da pokažu da mogu da naprave jednu pravu, profesionalnu trku i u ravnici.

blank
Foto: Subotičke.rs

Zadali su ozbiljne muke takmičarima, ali rezultat nije iznenadio. Miloš Raičević iz Beograda se na ovakva takmičenja rado odaziva, a za to postoji i razlog: on je prvi ušao na cilj, i pored toplog vremena, Miloš je stazu sa preprekama prešao za manje od sata, tačnije 59 minuta i 4 sekunde, dok je Adrien Nađ iz Budimpešte u ženskoj konkurenciji savladala stazu za sat i 15 minuta.

Obzirom da je ovo prva trka koja je organizovana na Paliću, skajranersi mogu biti samo zadovoljni onim što su uradili. Osim dobre energije, muzike i ritma kojim vam srce tuče dok se borite sa stazom, preprekama i samim sobom, nije bilo problema.

blank
Foto: Subotičke.rs

Ove sve popularnije OCR trke praktikuju sportisti koji imaju zavidan nivo spremnosti, ali prvenstveno oni koji imaju avanturistički duh i žele da se oprobaju u nečem novom, razbiju trkačku monotoniju, ali i provere sopstveni potencijal.

Bistro, plavo nebo, lepota Palića, priroda-bili su samo bonus. Iako smo sigurni da ekipa Northstorma ništa od ovog videla nije jer pripremljeni trkači jurili su najbolji rezultat, a ostali ciljnu liniju i završenu stazu od 13 kilometara, sa preprekama.

Organizatori su sebi postavili ozbiljan zadatak: da sledeće godine prevaziđu sebe. Onima koji žele da se oprobaju u OCR trkama, odnosno trkama sa preprekama preostaje da počnu da treniraju, jer preskoci preko zida, puzanje ispod žice, nošenje teškog tereta – sve u sklopu trke, iziskuju ozbiljnu fizičku spremnost. Važno je pripremiti se i mentalno jer, iako floskula „važno je učestvovati“ stoji, pobediti sebe je važnije.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.