blank

Počeo 14. Međunarodni ultramaraton na Paliću

Predsednik Skupštine grada Subotice dr Balint Pastor i član Gradskog veća zadužena za oblast sporta i omladine, Nataša Aleksić, juče su otvorili 14. međunarodni ultramaraton na Paliću, na kome učestvuje više od 70 takmičara iz pet zemalja.

blank
Foto: Gradska uprava subotica

Trke se, kako je saopšteno, održavaju na međunarodno verifikovanim stazama, a istovremeno su državna prvenstva i kvalifikacije za svetska prvenstva. Organizator ultramaratona je Ultramaratonski savez Srbije i Ultramaratonski klub „Paligo Palus“.

„Između trčanja i politike postoji sličnost, jer od čoveka zahtevaju da bude staložen, istrajan, borben, da veruje u sebe, da ima samopouzdanje, ali i da treba da poštuje protivnike, stazu, vremenske okolnosti i, generalno, spoljne okolnosti“, naglasio je Balint Pastor.

Uz izražavanje zadovoljstva što je  Palić po 14. put domaćin ovog takmičenja, Pastor je podsetio da je ultramaraton istovremeno i međunarodno takmičenje, jer ima i učesnika iz inostranstva, i državno prvenstvo Republike Srbije u disciplinama na 100 kilometra, 50 kilometara i na dvadesetčetvoročasovnom ultramaratonu.

„Želim da se zahvalim Eleviri Janoši, organizatoru trke i višestrukoj šampionki, koja je i dobitnica  nagrade ‘Pro urbe’ grada Subotice još 1995 godine. Zahvaljujem se i Srpskom atletskom savezu, partneru i suorganizatoru ove trke. To još podiže značaj ove manifestacije na Paliću. Grad je i u finansijskom i drugom pogledu podržao ultramaraton. Takmičarima želim sve najbolje, prihvatljive vremenske uslove i dobar vremenski rezultat“, poručio je Balint Pastor.

Prisutne su pozdravili i učesnicima 14. ultramaratona poželeli puno uspeha u predstojećim trkama Marta Dobo, predsednica Saveta Mesne zajednice „Palić“, i Goran Čegar, koordinator u Srpskom atletskom savezu.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.