blank

U Subotici dostupni agregati na benzin i dizel

Otkako je predsednik države Aleksandar Vučić prestravio građane da im predstoji ledena zima, skočila je prodaja agregata. Ako se tome doda sve češće pominjane restrikcija struje, onda nije ni čudo što je u Zaječaru ostao samo jedan agregat. I ne manje bitno, cena tim mašinama je skočila zbog velike potražnje, piše Danas.

blank

Cene po kojoj se kreću agregati za struju u Beogradu su od 30.000 dinara do 500.000 i više, a one zavise od kompanije, ali i vrste agregata koja se traži.

Prema proceni jedne od kompanija koja ih prodaje, potražnja agregata porasla je za čak 50 posto u protekla dva, tri meseca, a cene se kreću od 500 evra pa na više, u zavisnosti od njihove jačine. Oni ističu da se na isporuku agregata čeka duže, jer je proizvod traženiji.

U drugoj prestoničkoj kompaniji navode da se cene agregata kreću od 58.000 dinara, bez PDV-a, sa najmanjom snagom od 2,7 kilovata. 

U Subotici dostupni agregati na benzin i dizel

U subotičkim prodavnicama postoji veliki izbor agregata za struju koji rade na benzin, ali ima i onih koji rade na dizel. Benzinski agregati mogu da se kupe već od 22.000 dinara, a najveći izbor je u cenovnom rangu od 30.000 do 50.000 dinara. Ima i onih koji su skuplji, od 80.000 do 130.000 dinara i više, dok se dizel agregati za struju kreću od 170.000 dinara.

“Idu od 800 vati pa do 15 i 20 kilovata, a u zavisnosti od toga koliko je vati, toliko uređaja može da se priključi na jedan agregat. Dakle, potrebno je proveriti koliko vam vati, na primer, traži frižider ili manji uređaji u kući, a može da se priključi i više uređaja uz produžni kabl, samo je bitno da bude taj okvir koji je opseg samog agregata”, objašnjavaju u jednoj subotičkoj prodavnici.

Na prodajnim mestima kažu i da nemaju problema s nestašicom i da na raspolaganju imaju dovoljno agregata za prodaju, iako je ove godine interesovanje Subotičana veće. “Sada je veća potražnja za agregatima nego što je inače bila”, poručuju iz prodavnice. 

U Beogradu za 100 odsto povećana potražnja

Prema informacijama koje je dobio Danas, u protekla tri meseca je potražnja za agregatima povećana  100 odsto.

Tih mašina ima dovoljno na beogradskom tržištu jer se poručuju pola godine do godinu dana unapred. U poslednje vreme sve više se traže prenosive baterije koje se kreću od 41.000 do 500.000 dinara, u zavisnosti od snage i kapaciteta koju poseduju. 

U Zrenjaninu poraslo interesovanje za kupovinu agregata

Zrenjaninci se više raspituju i više kupuju agregate za struju od kada je najavljena mogućnost da bi snabdevanje električnom energijom ove zime moglo biti nestabilno. Agregata u prodaji ima, a najtraženiji su oni male snage čije cene se kreću od 28.000 dinara, pa naviše. 

U jednoj od prodavnica koje nude agregate za struju kažu da imaju dva modela. Ipak, kako naglašavaju, ovi agregati pogodni su za pojedine uređaje u domaćinstvu, rasvetu ali ne i za kompjutere, zaključuje Danas. 

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Večeras bitka za finale

Košarkaše Spartak Office Shoes-a večeras od 19 časova u Hali sportova očekuje revanš meč polufinala plej-ofa protiv ekipe MZT Skopje Aerodrom. Subotičani su slavili u

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.