blank

U toku pripreme za četvrti Subotički polumaraton

blank

U petak je u Gradskoj kući održan radni sastanak organizatora Subotičkog polumaratona i nadležnih organa, službi i javnih preduzeća, koji je sazvao predsednik Skupštine grada Subotice Balint Pastor.

Subotički polumaraton biće održan 29. avgusta, u sklopu obeležavanja Dana grada, a zainteresovani trkači mogu da se prijave do 17. avgusta za trku od 5 ili 10 kilometara, kao i za polumaraton, od 21,1 kilometar.

blank

Sportsko udruženje „Horizont“ će uz podršku Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave Subotica, javnih preduzeća, Doma zdravlja Subotica, Službe hitne medicinske pomoći, Crvenog krsta, kao i Grada Subotice, organizovati uličnu trku „Trči kroz istoriju“, drugu po masovnosti u Srbiji, posle čuvenog „Beogradskog maratona“.

„Dok će se trkači kroz sportsku aktivnost brinuti o svom zdravlju ujedno će biti u mogućnosti da uživaju u znamenitostima i secesijskim lepotama našeg grada, posmatrajući Gradsku kuću, Narodno pozorište sa njegovim korintskim stubovima, palatu Rajhl Ferenca, spomenik Ivanu Sariću, Dežeu Kostolanjiju i druge kulturno istorijske objekte grada Subotice”, navedeno je u saopštenju.

blank

Kako je Pastor, u svojstvu domaćina sastanka istakao, upravo je ovo jedna od sportsko-rekreativnih manifestacija koja promoviše trčanje i zdrav način života, ali ujedno utiče na turistički potencijal i privlačnost grada Subotice.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Kiša

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 15 do 25 stepeni Celzijusa. Očekivana biometeorološka situacija će izazvati uobičajene

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.