blank

Ugostiteljski objekti za Novu godinu rade do 18 časova

blank

Gradski štab za vanredne situacije juče je naredio da se, zaključno sa 11. januarom 2021. godine, radno vreme trgovinskih radnji, restorana, kafića, klubova, tržnih centara i pijaca, kladionica i igraonica, kao i kozmetičkih i frizerskih salona, teretana i fitnes centara ograničava tako da ti objekti mogu da rade od 5 do 20 časova.

Ugostiteljski objekti će 31. decembra i 1. januara moći da rade od 5 do 18 časova.

Ograničenja se ne odnose na radno vreme apoteka, benzinskih pumpi u obavljanju delatnosti prodaje goriva, i trgovinskih, ugostiteljskih i drugih objekata koji vrše dostavu hrane. Ne odnosi se ni na trgovinske i druge radnje i prodajna mesta na kojima se vrši prodaja prehrambenih proizvoda koji mogu da rade do 21 čas, kao i subotom i nedeljom. Ordinacije i laboratorije u kojima se pružaju medicinske i stomatološke usluge, te veterinarske ordinacije, mogu da rade i van radnog vremena utvrđenog u ovoj naredbi, kao i subotom i nedeljom.

Ne odnosi se ni na pozorišta, bioskope, muzeje i galerije koji mogu da rade do 21 čas, kao i subotom i nedeljom, zatim restorane i druge prostore u kojima se pružaju usluge ishrane u kategorizovanim i nekategorizovanim smeštajnim objektima i u kategorizovanom privatnom smeštaju, u kojima se usluga može pružati samo licima koja imaju prijavljen boravak u tim vrstama smeštaja i to najkasnije do 21 čas, kao i subotom i nedeljom.

Fitnes centri, teretane, bazeni i drugi objekti namenjeni za sport i rekreaciju – kada se koriste u svrhu treninga i priprema za održavanje isključivo registrovanih takmičenja u organizaciji nacionalnih sportskih saveza, mogu da rade i van radnog vremena navedenoj u naredbi, kao i subotom i nedeljom.

U toku radnog vremena navedenog u naredbi u objektima u kojima se pružaju usluge u oblasti ugostiteljstva nije dozvoljeno neposredno izvođenje muzike uživo, a posle 17 časova nije dozvoljena muzika u bilo kom obliku.

Ova naredba stupila je na snagu danom donošenja.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 24 stepeni Celzijusa. Nepovolјne biometeorološke prilike, pogotovo za srčane

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.