blank

Uspeh Subotičana na likovnim konkursima u Kini, Japanu i Rumuniji

blank

Subotički učenici, pretežno članovi likovne radionice „EmArt”, koju vodi Emilija Grubanov Martinek, i Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj”, postigli su zapažene rezultate na međunarodnim likovnim takmičenjima u Kini, Japanu i Rumuniji.

U ime lokalne samouprave, gradonačelnika Stevana Bakića i u svoje ime, Milanka Kostić, članica Gradskog veća zadužena za oblast kulture i obrazovanja, čestitala je dobitnicima zlatne, srebrne i bronzanih medalja.

blank

‒ Čestitam vam, dragi naši mladi likovni stvaraoci, na uspehu koji ste postigli, čestitam vašoj mentorki na zalaganju, ali i vašim roditeljima koji vas podržavaju na vašem kreativnom i stvaralačkom putu. Želim vam još mnogo nagrada i uspeha. Učite kroz umetnost i umetničko obrazovanje, radite i dalje na svojo kreativnosti i stvaralaštvu, ali i na usvajanju novih znanja, jer će vam to omogućiti afirmaciju i uspeh ‒ poručila je prisutnim đacima Milanka Kostić.

Ona je dodala da polaznici likovne radionice „EmArt” godinama nižu uspehe, kako na domaćim, tako i na inostranim takmičenjima, te da njihova umetnička dela nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, jer iz njih izvire talenat, emocija, posvećenost, kvalitet, ali i veliki trud i rad.

blank

Emilija Grubanov Martinek je navela da likovna radionica postoji skoro dve decenije i da je pohađaju deca uzrasta od pet do petnaest godina.

‒ Prošle godine smo napunili osamnaest godina, a naši članovi dolaze jednom nedeljno da radimo i stvaramo čuda sa kojima osvajamo nagrade. Za ovih skoro dvadeset godina, likovna radionica je dobila nagrade i priznanja iz više od trideset zemalja sveta. Jako sam ponosna i nadam se da će naši i sadašnji i budući članovi nastaviti da nižu uspehe ‒ rekla je Emilija Grubanov Martinek.

Milanka Kostić i Emilija Grubanov Martinek uručile su priznanja učenicima i polaznicima Likovne radionice „EmArt”.

blank

Među konkurencijom od više hiljada radova, treće mesto su na takmičenju u Kini osvojili radovi Marije Rastović, Lidije Uzelac i Teodore Gagić, odnosno Dorine Berenji u Rumuniji.

Bronzu je u Japanu osvojio rad Kiare Čepelak, srebro Nike Papac, a zlato Tamaša Gombaša, učenika trećeg razreda Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj”.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 23 stepena Celzijusa. Relativno povolјne biometeorološke prilike pogodovaće svim

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.