blank

Vodič kroz prava i subvencije namenjen socijalno ugroženim licima

blank

Kancelarija lokalnog ombudsmana saopštila je da Ustav Republike Srbije, u delu zagarantovanih ljudskih prava, propisuje da građani i porodice kojima je neophodna društvena pomoć radi savladavanja socijalnih i životnih teškoća i zadovoljavanje osnovnih životnih potreba, imaju pravo na socijalnu zaštitu čije se pružanje zasniva na načelima socijalne pravde, humanizma i poštovanja ljudskog dostojanstva.

Ipak, kako su istakli, u Srbiji ne postoji jedinstven zakon koji reguliše sva prava, pa ni subvencije za osobe sa invaliditetom, penzionerima sa nižim primanjima, socijalno ugroženim licima i deci, te su uredbe rasute u mnogobrojnim zakonima i podzakonskim aktima.

„Radi boljeg uvida u važeće propise, opšte informisanosti i zainteresovanosti građana, Lokalni ombudsman grada Subotice sačinio je Vodič kroz prava i subvencije namenjene osobama sa invaliditetom, penzionerima sa nižim primanjima, socijalno ugroženim licima i deci”, naveli su iz ove kancelarije.

Kako je navedeno, Vodič je dostupan na sajtu Gradske uprave i obrađuje prava koja obezbeđuju Republika i Grad Subotica. Posebna pažnja posvećena je oblasti finansijske podrške porodici sa decom i subvencijama u javnim preduzećima.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 23 stepena Celzijusa. Relativno povolјne biometeorološke prilike pogodovaće svim

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.