blank

Za vikend nas očekuje blagi pad temperature

blank

Prema najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda danas se na području Srbije očekuje veoma toplo sa maksimalnom temperaturom u većini mesta od 36 do 39 °C, lokalno i 40 °C, a samo će na severozapadu zemlјe najviša dnevna temperatura biti od 32 do 35 °C.

Od subote do ponedelјka sledi izvesno osveženje za 5 do 8 Celzijusovih stepeni, a zatim ponovo veoma toplo.

U Subotici će danas najviša dnevna temperatura iznositi 32, a sutra 29 stepeni.

Zbog visoke temperature vazduha i vrlo visokog indeksa UV zračenja savetuje se svima, naročito srčanim bolesnicima, smanjenje fizičkih aktivnosti i izbegavanje direktnog izlaganja suncu. Preporučuje se boravak u hladovini i klimatizovanim prostorijama, u kojima vrednost temperature ne sme biti niža od 8 stepeni Celzijusove skale u odnosu na spolјašnju.Tokom poslepodneva i večeri, posebno u severnim delovima zemlјe, oprez se savetuje pacijentima sa respiratornim problemima.

Očekivana biometeorološka situacija izazvaće u subotu uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim i cerebrovaskularnim bolesnicima, kao i astmatičarima. Reumatski bolovi i nesanica su mogući kao meteoropatske reakcije. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje pojačana pažnja.

 

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.