blank

Zamena vozačke dozvole moguća posredstvom portala eUprave

blank

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu saopštila je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenulo novu elektronsku uslugu na portalu eUprava koja omogućava zamenu vozačke dozvole uz dostavljanje na kućnu adresu. Građanima je omogućeno da zahtev za izdavanje ili zamenu vozačke dozvole podnesu elektronski, bez odlaska u policijsku stanicu.

U slučaju isteka važenja vozačke dozvole, promene imena ili prebivališta, ili ukoliko je vozačka dozvola ukradena, izgubljena ili uništena, građani će moći da podnesu zahtev onlajn, da obave elektronsko plaćanje, a vozačka dozvola će im biti isporučena na kućnu adresu posredstvom Pošte Srbije.

Za korišćenje ove usluge neophodno je posedovanje važeće lične karte, da osoba koja upućuje zahtev bude prijavljena na Portal eUprava kvalifikovanim elektronskim sertifikatom, da ima instaliranu aplikaciju za elektronski potpis kako bi mogla da potpiše zahtev za zamenu pre slanja. Aplikaciju za elektronsko potpisivanje moguće je preuzeti na istom portalu. Potrebno je potvrditi da nije došlo do značajne promene i da je osoba saglasna sa preuzimanjem fotografije iz lične karte u svrhu izrade vozačke dozvole, te potvrditi da stara vozačka dozvola nije izdata sa upisanim zdravstvenim ograničenjima.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

TSC gostuje lideru

Fudbalski klub TSC iz Bačke Topole danas, 2. maja od 19 časova, gostuje u Beogradu Crvenoj Zvezdi u utakmici 3. kola plej-ofa Mozzartbet Superlige. Šef

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.