blank

Crveni krst Srbije pokrenuo onlajn platformu

Crveni krst Srbije pokrenuo je onlajn platformu koja poboljšava komunikaciju i pružanje pomoći, sa posebnim fokusom na migrante. Ideja za izradu platforme potekla je od volontera i saradnika u Crvenom krstu Srbije, a informacije koje pruža migrantima mogu da koriste tokom cele rute koju prelaze.

blank
Foto: Pixabay

„Fokus je bio na kreiranju online (platforme) koja će biti korisna, ažurna i relevantna za korisnike, jednostavnog i intuitivnog dizajna, sa mogućnošću prevođenja na veliki broj svetskih jezika. Pored informacija o humanitarnim uslugama koje pruža Crveni krst Srbije, korisnici mogu da se informišu o različitim rizicima duž migracione rute i adekvatnim merama opreza, praktičnim podacima o Srbiji (…) te da podele svoje priče“, navodi se u saopštenju.

Iza nove platforme stoji Međunarodna Federacija društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, koje su i finansirale kreiranje aplikacije.

„Platforma Crvenog krsta Srbije je prepoznata od strane Međunarodne Federacije društava Crvenog krsta Crvenog polumeseca kao najistaknutija digitalna inovacija u oblasti migracija za region Evrope“, navode u Crvenom krstu Srbije.

U saopštenju se dodaje i da su čelnici globalne organizacije naročito istakli jednostavnost pristupa platformi, intuitivnost i praktičnost dizajna, relevantnost, aktivni monitoring korišćenja i modularnost iste.

Izvor: Nova Ekonomija, Crveni Krst Srbije

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.