blank

Srbija u martu izvezla naoružanje vredno 14 miliona evra u Izrael

Uprkos apelima eksperata UN-a iz februara ove godine da se obustavi izvoz oružja u Izrael zbog zločina u Gazi, Srbija je u martu izvezla naoružanje vredno 14 miliona evra u ovu zemlju pokazuju podaci Uprave carine koje skuplja Checkpoint, objavila je Nova ekonomija.

blank
Foto: Pixabay

Ovo je, kako navode, treća isporuka naoružanja koje je Srbija poslala Izraelu od napada Hamasa na Izrael u oktobru 2023. godine.

Nova ekonomija podseća da je ovo značajno povećanje izvoza Jugoimporta u Izrael u odnosu na prethodna dva iz oktobra i februara, o kojima je pisala Balkanska istraživačka mreža (BIRN).

BIRN je prethodno objavio da su ove pošiljke zajedno bile vredne „više od milion evra“, a da su realizovane nakon iznenadnog napada Hamasa na Izrael, 7. oktobra 2023.

U oktobru 2023. Jugoimport je izvezao robu vrednu 540.120 evra, dok je u februaru ove godine u Izreal uputio pošiljku vrednu 510.000 evra.

Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine odbilo je da BIRN-u dostavi detaljne podatke o tome koliko je oružja izvezeno u Izrael od napada Hamasa u oktobru 2023, proglasivši to državnom tajnom.

Izvor: Nova Ekonomija, BIRN

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.