blank

Humanitarno-ekološka akcija „Čepom do osmeha” – Humanost bez granica

blank

Humanitarno ekološka akcija „Čepom do osmeha” bavi se sakupljanjem plastičnih čepova, kako bi pomogla i pružila podršku deci sa smetnjama u razvoju ili invaliditetom. Sakupljeni čepovi odvoze se u reciklažne centre, a ostvarenim novčanim sredstvima kupuju različita namenska pomagala. Do sada je sakupljeno preko pet stotina tona plastičnih čepova i obezbeđeno pedeset i pet pomagala za decu širom Srbije.

Ono što čini dušu akcije jesu požrtvovani, posvećeni i angažovani volonteri iz različitih mesta i gradova naše zemlje. U najmasovnijoj i zvanično najboljoj dugoročnoj volonterskoj akciji u Srbiji, učestvuje više od dve hiljade volontera i dvadeset i pet aktivnih koordinatora.

blank

Osoba čijom zaslugom je akcija zaživela u Subotici, jeste sjajna gospođa Ljubica Miočinović, koja je sva zaduženja, nakon značajnog angažovanja, u amanet ostavila sadašnjim koordinatorima, odnosno članovima porodice Vidović – Marijani, njenom suprugu Goranu i sinovima, blizancima Milošu i Luki. Njihova životna priča je inspirišuća i nadahnjujuća za sve brojne pojedince koji su esencijalna karika organizacije „Čepom do osmeha”. Oni su iskreni borci za bolje zajednice i okruženja u kom žive i nenametljivi heroji koji delaju sa uverenjem da kada činimo dobro drugima, u stvari činimo dobro sebi.

Porodica Vidović se humanitarnoj akciji „Čepom do osmeha” priključila na nagovor mlađeg blizanca Luke, koji je osoba sa invaliditetom. Zbog poteškoća sa kojima se suočava i prepreka na koje svakodnevno nailazi, odlučio je da se uključi u rad organizacije i da na to animira svoju porodicu, prijatelje, rođake, komšije, vršnjake iz razreda, nastavnike, kao i ostale građane Subotice. Na ovaj način, želeo je da ukaže na potrebe osoba sa invaliditetom i pruži im podršku, jer je mišljenja da samo uz zajedničko delovanje, solidarnost i toleranciju možemo da ostvarimo uspeh i budemo tvorci promena.

blank

Zahvaljujući njihovoj istrajnosti i predanom radu, sada gotovo sve predškolske, školske ustanove, domovi zdravlja, apoteke, prodavnice, knjižare i brojni Subotičani znaju važnost plastičnog čepa i učestvuju u akciji humanitarnog karaktera, koja ne poznaje granice.

Ono što je neizostavno pomenuti, jeste da smo veoma ponosni na njihov dosadašnji doprinos, trud, zalaganje, jer „Čepom do osmeha” nije samo zaštita životne sredine, reciklaža, niti samo pomoć deci u vidu pomagala, to je mnogo više od toga – radost na dečijim licima, učenje empatiji, poštovanju i ljubavi!

blank

Za sve informacije u vezi sa akcijom „Čepom do osmeha“, građani se mogu obratiti na brojeve centrale – 069/31-13-100 i 069/31-13-107, imejlom na: [email protected], posredstvom društvenih mreža „Fejsbuk” i „Instagram”, ili putem internet-stranice cepomdoosmeha.org.rs.

Spisak mesta na kojima Subotičani mogu da ostave sakupljene čepove:

Naselje Prozivka

– Mesna zajednica Bajnat
– Dm drogerie markt
– Stambena zajednica Braće Radić 156
– Restoran „Babys“

Naselje Ker

– Benzinska pumpa „Euro-Petrol” u Ulici Otmara Majera
– Restoran „Dvor“

Teslino naselje

– Restoran „Rene“
– Zdrava hrana „Taki plus“
– Samousluga „Crni Džo“

Naselje Aleksandrovo

– Apoteka Ogranak 16

Centar grada

– Apoteka „Higija Su“
– Zdrava hrana „Sunčev cvet“
– Dm drogerie markt na Korzou
– Apoteka Ogranak 2, kod Sinagoge
– Zdrava hrana „Bioteka“, kod Mlečne pijace, u dvorištu
– Knjižara “ForA4“ u Arsenija Čarnojevića
– Glavna autobuska stanica, čekaonica
– Ambulanta kod Železničke stanice
– Dispanzer (dečije, školsko, zubno odeljenje i odeljenje ginekologije)
– Apoteka Ogranak 17, Matije Gupca

Novo selo

– Cvećara „Buket i Paket“
– Samousluga „TIM market“

Mali Bajmok

– Samousluga „IT Dora“
– Dm drogerie markt u Stop šopu

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.