blank

Premijera predstave “Ko se boji Virdžinije Vulf”

blank

Silom epidemioloških pravila, prva ovogodišnja premijera drame na srpskom jeziku održana u polupraznoj dvorani. Glumci zaslužili gromoglasniji aplauz

Branislava Žujović

Aleksandra Janković u ulozi Marte sinoć je bila odlična, Miloš Stanković kao Džordž upečatljiv, Srđan Sekulić kao Nik ubedljiv, a Ksenija Mitrović kao Hani sasvim zadovoljavajuća.

Silom epidemioloških pravila, prva ovogodišnja premijera drame na srpskom jeziku, predstava “Ko se boji Virdžinije Vulf” Edvarda Olbija, u režiji Dušana Petrovića, održana je sinoć u polupraznoj dvorani nekadašnjeg bioskopa “Jadean”, pred svega osamdesetak posetilaca, a glumci su, posle izvođenja predstave, zaslužili gromoglasniji aplauz. Na žalost, dok su izlazili na bis morali su da domisle aplauz nedostajuće publike.

Kažemo to imajući u vidu činjenicu da je predstava “Ko se boji Virdžinije Vulf” u Subotici pripremana za mart ove godne, nakon čega je, zbog svima dobro poznatih okolnosti, odložena za sledeću sezonu. Povrh svega, zbog istih tih okolnosti, predstava je uvežbavana svega pet dana uoči premijere, a praktično u poslednjem času Srđan Sekulić je u predstavu “uskočio” kao Nik.

blank

U zvaničnoj afiši predstave piše da je predstava “Ko se boji Virdžinije Vulf” drama u tri dejstva.

“Ovo je drama o porodičnim tajnama koje su u stvari sećanja na stvarne i zajednički izmaštane događaje. Izmišljeni događaji iz naše prošlosti ponekad deluju realnije od onih koji su se zapravo odigrali. A otkrivanje tih tajni je bolno, bez obzira na to da li su stvarne ili satkane od iluzija”, reči su režisera Dušana Petrovića.

Prvi put igrana je u Njujorku 1962, a u Beogradu već sedmog januara 1964. godine. Iste godine, ali početkom novembra, odigrana je i u Novom Sadu.

U subotičkom Narodnom pozorištu prvi put je izvedena 17. decembra 1971. godine, u režiji Vere Crvenčanin. Tada su igrali: Jelka Asić kao Marta, Danilo Čolić kao Džordž, Irena Jakočević kao Hani i Milan Marodić kao Nik. Marodić koji je pre 49 godina igrao u predstavi “Ko se boji Virdžinije Vulf” sinoć je prisustvovao premijeri.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

TOP 50 albuma 2022. godine

U 2022. uživali smo u sjajnim konceptualnim radovima, od kojih su mnoga obeležena duhom oslobođenja i pregrupisavanja nakon godina izolacije. Imali smo povratke legendarnih umetnika

Detaljnije »
blank

Džon Koks u “Krupari”

U nedelju, 25. septembra, gost Đorđa Kuburića u “Krupari” biće prevodilac Džon Koks. Povod za Koksovo gostovanje je objava romana “Put za Birobidžan” Judite Šalgo

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.